Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wilnisser omgekomen bij brand in Diemen

Datum: 05 september 2014
Bron: Politie

Diemen/Wilnis - Bij een gasexplosie in een flatgebouw aan de Beukenhorst in Diemen zijn donderdagmiddag 4 september 2014 twee mensen om het leven gekomen.

Het gaat om een 57-jarige Amsterdamse, werkzaam bij een wooncoörporatie, en een 46-jarige man uit Wilnis, medewerker van een sloopbedrijf. De twee doden zijn de twee personen die donderdagavond vermist werden.

Werkzaamheden lifschacht
De explosie ontstond omstreeks 15.45 uur vermoedelijk als gevolg van een geraakte gasleiding bij (sloop)werkzaamheden die in een liftschacht plaatsvonden. Door de explosie raakten meerdere woningen op de begane grond zwaar beschadigd. Zowel aan de voor- als achterkant van het gebouw sloeg de gevel aan de onderkant weg. Bij het incident raakten vijftien mensen gewond. Zes van hen werden met diverse verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, zij verkeren niet in levensgevaar.

Bewoners Beukenhorst
De gemeente Diemen heeft opvang geregeld voor de bewoners die als gevolg van de explosie de nacht elders moesten doorbrengen. In overleg met verhuurder de Key wordt gekeken naar verdere oplossingen. Naast de politie doen ook de Arbeidsinspectie en het ministerie van Economische Zaken onderzoek.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Karwei Vacatures Mijdrecht

Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht