Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[FOTO'S & VIDEO] Fikse woningbrand na uitblazen van kaars

Datum: 08 september 2014
Bron: Petershotews.nl

Wilnis - In een woning aan het Dominee W.A. Willemplantsoen heeft zondagavond korte tijd brand gewoed. De brand brak uit nadat de bewoner een kaars probeerde uit te blazen.

De bewoner blies een kaars in het raamkozijn uit maar in plaats van dat de kaars uitging sloeg deze over in een gordijn. Het gordijn brandde zo snel dat de bewoners het zelf niet konden blussen en de woning, nadat zij hun zoon uit bed hadden gehaald, moesten verlaten. De brand sloeg al snel over van de gordijnen naar de bank waarna de hele begane grond in brand stond. Bij aankomst van de brandweer waren de ramen van de woning al gesprongen en kwamen de vlammen naar buiten. De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de brand is overgeslagen naar de eerste etage. De naastgelegen woningen stonden ook vol met rook en moesten ontruimd worden. De bewoners van de naastgelegen woningen hebben zelf de aanwezige vijf honden en een konijn in veiligheid gebracht.

Nadat de brandweer de brand geblust had was de schade goed zichtbaar. De woning is volledig uitgebrand, één van de naastgelegen woningen is door de rook onbewoonbaar van de andere naastgelegen woning heeft de zolder rookschade opgelopen. De bewoners hebben elders onderdak aangeboden gekregen.

Aanhouding na vernieling aan politieauto
Tijdens de brand is er een autoband van een ter plaatse gekomen politieauto lek gestoken. Een agent hoorde de band leeglopen en zag drie jongens weglopen. De agent hield één van de jongens staande en fouilleerde hem waarbij een mes werd gevonden. De jongen is aangehouden en met een andere politieauto overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor is ingesloten.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht

Screenshot uit video van de brandScreenshot uit video van de brand


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht