Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Mijdrecht zoekt jou

Datum: 10 september 2014
Bron: Ingezonden stukken

VRU brandweer Mijdrecht zoekt vrijwilligers. Je kan er binnenkort niet omheen: spandoeken, posters en flyers in het dorp. Alles om de inwoners van Mijdrecht duidelijk te maken dat de brandweerpost nieuwe mensen nodig heeft. Mensen die willen helpen om Mijdrecht uit de brand te helpen zowel op het land als te water. Bent u of kent u iemand? Neem met ons contact op.

Ik hou van de brandweer. Jij ook?
Postcommandant Bart Richter: “De brandweer is een groep hardwerkende collega’s met hart voor de samenleving. Een groep die zich vol overgave inzet voor anderen tijdens calamiteiten, maar hiernaast ook een gezellige en verbonden groep met een bloeiend verenigingsleven. Brandweer Mijdrecht werkt voor de uitrukdienst uitsluitend met vrijwilligers. De post bestaat momenteel uit 35 leden. Er is plaats voor een paar vrijwilligers in de functie van manschap en voor een paar vrijwillige brandweerduikers. Personen die ook tijdens kantooruren regelmatig beschikbaar zijn, hebben de voorkeur”.

De ideale brandweerman of -vrouw
Brandweermensen zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking. Mensen met verschillende achtergronden die zich betrokken voelen bij de samenleving of hun eigen buurt en die zich daar voor willen inzetten. Naast het blussen van branden, verleent
de brandweer ook hulp bij ongevallen, milieucalamiteiten en schade of dreiging door natuurgeweld. Er wordt op je gerekend, door je collega’s en door burgers. Wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag èn nacht, sta je paraat om binnen een paar minuten uit te rukken. Uiteraard staat hier een vergoeding tegenover. Hiervoor neem je mee: een goede conditie en doorzettingsvermogen. Je bent bereid opleidingen te volgen en oefenavonden bij te wonen. Je werkt graag in teamverband, weet van aanpakken en woont en/ of werkt in Mijdrecht. Ben je bereid je in te zetten voor de brandweer naast je dagelijkse activiteiten? Dan is de brandweer iets voor jou!

Meer dan alleen blussen
Wil je jouw steentje bijdragen en als vrijwilliger aan de slag? Maar dan wel iets spannends doen, waardoor je wordt uitgedaagd? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Je leert er veel, komt met allerlei mensen in aanraking en kunt daadwerkelijk iets voor anderen betekenen. Een baan als vrijwilliger bij de brandweer is een loopbaan waarin je jezelf kunt ontwikkelen, er zijn diverse opleidingen die je kunt volgen wanneer je de basisopleiding hebt afgerond. De competenties en vaardigheden die je tijdens het werk bij de brandweer op doet, kunnen ook van pas komen in het dagelijks leven bij je hoofd werkgever. De intensieve samenwerking met brandweercollega’s levert een groep vrienden op, die voor je door het vuur willen gaan. Bied jij de helpende hand?

Bezoek een oefenavond en de Open dag
Dinsdagavond is de oefenavond van de post Mijdrecht waar geïnteresseerden van harte welkom zijn om vrijblijvend kennis te maken met de brandweer. Neem vooraf contact op met postcommandant Bart Richter, T 088 878 3981 of E [email protected]. Op zaterdag 20 september is er een Open Dag waar het werk van de brandweer op een leuke manier kan worden bekeken. Kijk voor meer informatie op www.vrubrandweer.nl.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht