Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweerboot zoekt naar slecht verlicht vaartuig op Amsterdam Rijnkanaal

Datum: 16 september 2014
Bron: Petershotnews.nl

Loenersloot - Maandagavond zijn de hulpdiensten druk geweest met het zoeken naar een slecht verlicht vaartuig op het Amsterdam Rijnkanaal.

Rond 20:45 uur kreeg de waterpolitie een melding van een binnenvaartschipper dat er een slecht verlicht plezierjacht voer op het Amsterdam Rijnkanaal in de richting van Weesp. Omdat er op dat moment geen politieboot in de buurt was kwamen er twee politieauto’s en een motor zoeken naar de boot. De agenten troffen niets aan en riepen de hulp van een brandweerboot in om vanaf het water te zoeken. De brandweer voer vanaf Breukelen het Amsterdam Rijnkanaal richting Weesp af terwijl de politie en een brandweerbusje met zoeklichten vanaf de kant te werk gingen.

Na ruim een uur zoeken werd het plezierjacht aangetroffen ter hoogte van Nigtevecht waar hij door de brandweerboot naar vaste wal werd begeleid. De politie heeft het plezierjacht gecontroleerd waarna de brandweer hem naar een haven heeft gebracht. De schipper blijft overnachten in haven om bij daglicht weer verder te varen en de verlichting in orde te maken.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht