Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Nederlandsche Tafelronde 169 De Ronde Venen doneert 4.000 euro aan Stichting Hoogvliegers

Datum: 25 september 2014
Bron: De Groene Venen

Afgelopen week werd de stichting Hoogvliegers verblijd met een grote gift gedaan door Tafelronde 169. Een aanzienlijk bedrag dat door activiteiten die deze Serviceclub onderneemt bijeen wordt gebracht. Over het hoe en wat spraken we met Daan Hogendoorn en Mark Verlaan. Beiden nauw betrokken bij het wel en wee van de club.

De Nederlandsche Tafelronde 169 De Ronde Venen heten ze officieel. “We zijn een club die bestaat uit voornamelijk jonge ondernemers” vertellen beiden. Daan is bekend om zijn bandencentrum, waar menig Rondevener de autobanden laat vernieuwen. Mark is minder bekend, simpelweg omdat zijn bedrijf staalconstructies maakt en dus minder publiekelijk aan de weg timmert. Beiden hebben samen met hun tafelgenoten gemeen dat ze ondernemen. Juist in deze tijd is het belangrijk onderlinge contacten te verstevigen en ervaringsverhalen uit te wisselen. In veel gevallen helpt dat uitstekend om het hoofd te kunnen bieden aan de economische malaise waar vrijwel iedere ondernemer mee te maken krijgt. “Maandelijks komen we een aantal malen bijeen, eten wat en nodigen sprekers uit die ons iets hebben te vertellen”.

Maar het is niet alleen zakelijkheid die aan de orde komt. De Tafel heeft zich ook als doel gesteld maatschappelijk een steentje bij te dragen. “Het goede doel is ons dan ook op het lijf geschreven. We praten dan bijvoorbeeld over de Plusbus, Blindegeleidehonden, Venen on Ice, een Huifkarbed dat zwaar ernstig gehandicapte medemensen contact laat maken met het trekkende paard, en nog veel meer zaken waarvan we vinden dat die een steuntje in de rug moeten krijgen. Uitgangspunt is dat we de goede doelen lokaal willen toewijzen. Daadwerkelijk willen we zien dat het echte doel wordt bereikt en dat er geen steen in een vijver wordt gegooid waardoor het water niet eens in beroering komt. De manier waarop we geld bijeen brengen is verschillend. Jarenlang verzorgden we een kartevenement. Je kon ons wilgen zien knotten, we organiseerden een Polo Event en de laatste jaren golfen we op de eilanden in de Vinkeveense Plassen. Dit is ook dit jaar weer gebeurd.”

“Onlangs bracht Peter Bakker namens de Stichting Hoogvliegers een bezoek aan onze bijeenkomst en vertelde over wat deze stichting, waar hij vrijwilliger is, doet voor de zieke kinderen in onze samenleving. Stuk voor stuk raakten we in de ban van het verhaal en de keuze voor ons goede doel van dit jaar was geen punt van discussie. Wat is het toch prachtig dat mensen zich belangeloos inzetten om chronisch of terminaal zieke kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Is het vliegen voor iedereen al een belevenis, het is wel heel speciaal als er voor jou een vliegtuig opstijgt en je de wereld eens vanuit een ander oogpunt kunt zien. Omdat het vliegen in kleine vliegtuigjes plaatsvindt, ook nog vaak boven de eigen woonomgeving, is dat wel heel bijzonder.”

Met de stichting wordt de mogelijkheid bekeken een dag te organiseren op het Vliegveld Hilversum voor Ronde Veense kinderen. Daar wordt dan alles uit de kast getrokken om de kinderen een dag te bezorgen die ze niet licht zullen vergeten. De stichting heeft inmiddels al heel wat ervaring met het organiseren van Hoogvliegersdagen. Ze vliegen met kinderen, het hele jaar door, vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, veelal beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd, helikopter of vliegtuig daarvoor beschikbaar.

Wil je Hoogvlieger worden, dan gelden de volgende regels:

  1. Je hebt nog niet eerder gevlogen met of dankzij Stichting Hoogvliegers (want dan ben je al Hoogvlieger)
  2. je hebt een (chronische of terminale) ziekte of bent (verstandelijk of lichamelijk) gehandicapt
  3. je valt in leeftijdscategorie tussen 6 t/m 17 jaar.

Meld je aan via de onderstaand website en wellicht word jij ook Hoogvlieger en ben je erbij als ze in colonne optrekken naar Hilversum.

www.stichtinghoogvliegers.nl

Bron: De Groene Venen (tekst Paul Bosman, foto Arthur van der Kooij)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Link Mark Verlaan, rechts Peter BakkerLink Mark Verlaan, rechts Peter Bakker

Terug

Family Mijdrecht