Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Vinkeveen derde op landelijke finalewedstrijd Oppervlakteredding

Datum: 07 oktober 2014
Bron: Ingezonden stukken

De Brandweer van Vinkeveen is afgelopen zaterdag 4 oktober als derde geëindigd tijdens de landelijke wedstrijd in de klasse Oppervlakteredding. In deze relatief nog nieuwe wedstrijdklasse krijgt een brandweerteam te maken met een incident op en rond het water.

De finalewedstrijd waaraan acht ploegen deelnamen vond plaats in het Friese dorpje Balk. De wedstrijdploeg kreeg te maken met een scenario waarin een auto van de weg was geraakt en bovenop een praam terecht was gekomen. De praam lag afgemeerd langs de waterkant waarin op dat moment een visser zat te vissen. Door de klap dreef de praam af en raakte de visser te water. Een passerende zeilboot werd ook geraakt waardoor het zeil en de giek bovenop de zeiler terecht kwam en deze persoon bekneld kwam te zitten in zijn boot.

De te water geraakte visser werd als eerste uit het water gehaald en overgedragen aan de ambulancedienst. Daarna lukte het om de beknelde persoon in de zeilboot te bevrijden en veilig naar de kant te brengen. Tenslotte werd de praam met de auto naar de kant getrokken zodat de bestuurder veilig uit zijn voertuig gehaald kon worden. Het team had iets meer dan een half uur nodig om het incident tot een goed einde te brengen.

Tijdens de prijsuitreiking waarin het scenario en de inzet werden toegelicht bleek het team een zeer verdienstelijke derde plaats te hebben behaald! Daarnaast was er ook nog een individueel succes voor de chauffeur die deze wedstrijd de hoogte score behaalde.

De wedstrijdploeg bestond uit:

Bevelvoerder: Mark van Wijk
Chauffeur: Norbert Aarsman
Zwemmer 1: Bart van Asselen
Zwemmer 2: Jelle Oldenburger
Veiligheidsman: Yordi Borger
Gewondenverzorger: Martin Pothuizen

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Karwei Vacatures Mijdrecht


Terug

Karwei Vacatures Mijdrecht