Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Plannen in de maak om aantrekkelijkheid van en veiligheid op Plassen te vergroten

Datum: 10 oktober 2014
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Recreatieondernemers in Vinkeveen gaan samen met toezichthouders op de Vinkeveense Plassen plannen maken om bezoekers en gebruikers beter te informeren over alles wat komt kijken bij zwemmen, duiken en varen op de Plassen. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst die donderdag 9 oktober is gehouden en die door een groot aantal recreatieondernemers werd bezocht.

De bijeenkomst was een initiatief van enkele recreatieondernemers en was gezamenlijk door de Ondernemersvereniging Vinkeveen en de gemeente De Ronde Venen georganiseerd. Ook vertegenwoordigers van het recreatieschap en politie waren aanwezig.

Wethouder Anco Goldhoorn (Recreatie) is zeer blij met de uitkomst en het verloop van de avond. ,,Er is in een goede en zeer constructieve sfeer met elkaar gesproken en van gedachten gewisseld. Alle aanwezigen denken dat het verstandig is te kijken hoe we bezoekers van de Plassen beter kunnen informeren over alle regels en afspraken die gelden op de Plassen. Er zijn drie werkgroepjes gevormd – zwemmen, duiken en varen - die met voorstellen komen hoe we dat het best kunnen doen. Je moet daarbij denken aan folders, flyers, borden op de eilanden en social media met, om een voorbeeld te noemen, informatie waar een duiker aan moet denken voordat hij het water in kan en waar hij rekening mee moet houden. Ik ben bijzonder blij dat we daarover eensgezind afspraken hebben kunnen maken.’’

Begin januari wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd waar de uitgewerkte plannen worden gepresenteerd. De Vinkeveense Plassen zijn een populair, aantrekkelijk en veilig recreatiegebied. Dat blijkt wel uit het feit dat jaarlijks ruim 600 duizend recreanten het gebied bezoeken. De plannen zijn bedoeld om het aangename en veilige karakter van de Plassen verder te vergroten.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht