Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Groot gaslek onder huis Abcoude

Datum: 11 oktober 2014
Bron: Petershotnews.nl

Abcoude - Bewoners van een vrijstaand huis aan de Winkeldijk in Abcoude zijn zaterdagochtend opgeschrikt door een groot gaslek.

Ze roken een vreemde lucht en lieten het gasbedrijf komen. Een monteur van het gasbedrijf ging de kelder in waar zijn explosiemeter afging. De monteur ging direct terug naar buiten en alarmeerde de brandweer.

De brandweer kwam ter plaatse en nam een extreme hoge concentratie gas waar, waarna de bewoners werden geëvacueerd en een deel van de straat afgesloten werd. De brandweer heeft de gastoevoer van de woning dichtgedraaid.

Vanwege de hoge concentratie gas moest de adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer ter plaatsen komen. De brandweer schat de hoeveelheid ontsnapt gas op ongeveer 1600 m3. De brandweer is tot 17:00 uur bezig geweest met het ventileren van de woning.

De bewoners en de monteur van het gasbedrijf zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd. Één van de bewoners werd gebeten door een hond toen zij deze wilde evacueren, het ambulancepersoneel heeft de nodige medische handelingen verricht. De oorzaak van het gaslek is mogelijk een lek in de propaantank die in de kelder van de woning hangt.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Terug

Hollandse AVond Mijdrecht