Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Arrestaties voor brute woningoverval Vinkeveen

Datum: 14 oktober 2014
Bron: RTV Utrecht

De recherche heeft twee verdachten aangehouden voor een gewelddadige woningoverval aan de Herenweg in Vinkeveen. Een derde verdachte in de zaak is opnieuw opgepakt.

Het slachtoffer van de overval, een 56-jarige vrouw, werd november vorig jaar thuis door de overvallers bedreigd met een vuurwapen. De mannen gingen ervandoor met onder meer sieraden. De daders lieten de bewoonster vastgebonden in haar woning achter. De vrouw wist los te komen en de politie in te schakelen. Ze raakte lichtgewond.

TIPS
In december besteedde het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht aandacht aan de zaak. Door tips van kijkers kon de politie een jongeman uit Vreeland aanhouden. Wegens gebrek aan bewijs werd hij vrijgelaten.

De recherche bleef bezig met het onderzoek en in juli kwam de zaak nog een keer in Bureau Hengeveld. Dit keer werden de sieraden getoond die bij de overval meegenomen zijn. Op maandag 29 september hield de recherche de 21-jarige inwoner van Vreeland opnieuw aan. Hij zit momenteel vast en moet donderdag voor de raadkamer komen.

Maandag konden nog twee verdachten worden aangehouden, een 23-jarige man uit Vreeland en een 24-jarige man uit Breukelen. Zij worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

VIERDE VERDACHTE
De politie zoekt nog een vierde verdachte, waarschijnlijk uit omgeving Vreeland en Breukelen. Om hem te kunnen pakken, besteedt Bureau Hengeveld woensdag opnieuw aandacht aan de zaak. Er zal een afbeelding van de vierde verdachte worden getoond.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Beeld: RTV UtrechtBeeld: RTV Utrecht
Terug

Hollandse AVond Mijdrecht