Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] Tentje voor Uithoorns gemeentehuis: familie Vork in problemen

Datum: 16 oktober 2014
Bron: 0297 TV

Een wat vreemd beeld voor het Uithoornse gemeentehuis gisteren en vandaag. Addy Vork heeft namelijk zijn tentje op de parkeerplaats opgezet. De familie Vork zou voor de tweede keer in vier maanden het huis uit moeten en Addy luidt nu de noodklok.

Het gezin zit diep in de schulden en steggelt al jaren met de gemeente. Het gezin woont anti-kraak in De Kwakel, maar voor die tijd woonde Addy met zijn gezin aan de Thamerweg. Een huis dat niet in beste staat was, en dat door sloopwerkzaamheden van een naastgelegen fabriek en de aanleg van een nieuwe rotonde onbewoonbaar raakte. De gemeente spijkerde drie weken geleden de boel dicht en de bewoners moesten vertrekken.

Addy en zijn gezin hebben voldoende aan de huidige anti-kraakwoning, maar mogen daar niet blijven. In januari van volgend jaar zou de familie dus op straat komen te staan.

De tentjesactie wekte belangstelling van de landelijke media, waarna het proces in een stroomversnelling kwam. De familie en hun advocaat werden vandaag uitgenodigd voor een gesprek op het gemeentehuis. Bekijk de video van 0297 TV.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Via 0297 TV


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht