Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

KLM verzorgt wereldvlucht voor Stichting Hoogvliegers

Datum: 21 oktober 2014
Bron: Petershonews.nl

Op zaterdag 11 oktober j.l. gingen maarliefst 54 zieke en gehandicapte kinderen de lucht in met de jarige KLM. KLM vierder haar 95e verjaardag en traditiegetrouw mochten er dit jaar weer Hoogvliegers mee aan boord voor een rondje Nederland.

De kinderen kwamen van het Orioncollege in Amsterdam, De Honingraat uit Noordwijkerhout en De Thermiek uit Leiden. Tijdens het inchecken bij KLM kregen de kinderen allemaal een eigen tas met T-shirt, pet en andere leuke dingen. Operationeel manager Eric Burmeister vertelt trots: “De kinderen variëren van 6 tot 17 jaar en hebben allemaal hun eigen problemen. Er zijn kinderen met suikerziekte, maar ook met autisme of zelfs leukemie. Wij maken geen onderscheid”. 
 

De Hoogvliegers kregen een speciale behandeling aan boord. Lekker chocomel, fristi of water en vervolgens een Hollands broodje kroket. Tijdens de vlucht was een extra piloot aanwezig die vertelde waar er gevlogen werd. Er werd gevlogen over Leiden en Noordwijkerhout waar een groot deel van de kinderen op school zat. Als verrassing werd er een rondje gedraaid met de Boeing 737 bij de Efteling. De kinderen konden zo onder andere de Python en Joris en de Draak zien vanuit de lucht. Als toetje kregen ook de kinderen uit Amsterdam de stad te zien. Iets was niet gebruikelijk is bij landen op Schiphol. De speciale route werd mogelijk gemaakt door veel luchtverkeersleiders in Nederland, want ook de kleine vliegtuigjes vliegen op zo’n 1000 meter hoogte, een Boeing normaal niet in die delen van het land. Na de landing werden de Hoogvliegers opgewacht door een konvooi luchthaven auto’s en uiteindelijk de brandweer. Deze gaf een ere salut door het vliegtuig te dopen in een waterboog. Een fantastische vlucht voor de kinderen, maar natuurlijk ook de begeleiders en de crew van KLM.

Hoogvliegers in De Ronde Venen
De Stichting Hoogvliegers organiseert op 1 november ook een speciale dag voor 21 zieke kinderen uit De Ronde Venen. De Ronde Tafel 169 heeft een donatie gedaan die hartelijk ontvangen is en gelijk gebruikt wordt. De speciale dag wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door Restaurant Rendez Vous (lunch), Bowlingcentrum Mijdrecht (tafels etc), Blauw Autoverhuur (bestelbus), De Zwart dranken & delicatessen (drank), Kroymans Hilversum (sportauto) en Bleekemolen Raceplanet (springkussen).

Kijk voor meer informatie en alle foto´s op www.stichtinghoogvliegers.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Week van de Ontmoeting


De gevlogen routeDe gevlogen route
22 oktober - artikel AD Groene Hart - Klik voor een leesbare versie22 oktober - artikel AD Groene Hart - Klik voor een leesbare versie

Terug

Week van de Ontmoeting