Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hennepkwekerij in woning Leimuiden, Aalsmeerder aangehouden

Datum: 21 oktober 2014
Bron: Politie

Leimuiden - Het hennepteam van de politie Alphen - Gouda heeft maandag 20 oktober een hennepkwekerij in een woning aan de Vriezekoop aangetroffen en hiervoor drie personen aangehouden. De verdachten zijn een 18-jarige man uit Aalsmeer en een 23-jarige man en een 44-jarige vrouw, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De politie had informatie gekregen dat er in de woning mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. In de woning bleek een growtent met 235 hennepplanten te zitten. De politie trof daarnaast een hoeveelheid versneden hennep aan. Vermoedelijk was er al eerder hennep geoogst. Alle apparatuur en hennepplanten zijn in beslag genomen en vernietigd. Het energiebedrijf doet aangifte van diefstal van de stroom.

Hennepteam: “meld hennepkwekerijen”
In september 2014 is de politie in het gebied Gouda – Alphen een hennepteam gestart om zich nog meer te richten op het aanpakken van hennepkwekerijen en verdachten voor de rechter te brengen. Dinsdag 16 september was de eerste hennepactiedag na de formatie van het hennepteam. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht