Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vierde arrestatie woningoverval Vinkeveen na tv-aandacht op RTV Utrecht

Datum: 03 november 2014
Bron: RTV Utrecht

Vinkeveen - De recherche heeft een 23-jarige man uit Maarssen aangehouden voor een woningoverval in Vinkeveen. Hij is de vierde verdachte in de zaak. De politie kwam hem op het spoor door een uitzending van Bureau Hengeveld op RTV Utrecht, waarop tien tips binnenkwamen.

De overval vond vorig jaar plaats op 19 november. Een 56-jarige bewoonster aan de Herenweg in Vinkeveen werd thuis belaagd meerdere personen. Ze bedreigden haar met een vuurwapen en gingen er onder andere met sieraden vandoor.

VASTGEBONDEN
De daders lieten de bewoonster vastgebonden in haar woning achter. Ze wist los te komen en de politie in te schakelen. De vrouw raakte lichtgewond.

RECHERCHE
De recherche startte een groot onderzoek. In december besteedde het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht aandacht aan de zaak. Door tips van kijkers kon de politie een jongeman uit Vreeland aanhouden. Wegens gebrek aan bewijs kwam hij vrij.

De recherche bleef bezig met het onderzoek en in juli kwam de zaak nog een keer in Bureau Hengeveld. Dit keer werden de sieraden getoond die bij de overval meegenomen zijn. Op maandag 29 september hield de recherche de 21-jarige inwoner van Vreeland opnieuw aan. Half oktober konden nog twee verdachten worden aangehouden, een 23-jarige man uit Vreeland en een 24-jarige man uit Breukelen.

De vierde verdachte, de 23-jarige man uit Maarssen, is vrijdagochtend in Wilnis aangehouden. Hij wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht