Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hoe zorgen we dat Aalsmeer nog veiliger wordt?

Datum: 02 december 2014
Bron: Gemeente Aalsmeer

Daar praat de gemeente graag over met bewoners, ondernemers, participatiegroepen en andere betrokkenen op dinsdag 9 december om 20.00 uur in het gemeentehuis. Ook willen we graag weten welke ideeën u heeft als het om veiligheid in Aalsmeer gaat.

Veiligheid is een zaak die ons allemaal raakt. We willen veilig kunnen wonen, werken, leven en recreëren in Aalsmeer. Wij willen dat onze kinderen veilig kunnen opgroeien, maar ook dat bedrijventerreinen en winkelgebieden veilig zijn en ouderen zich veilig voelen in onze gemeente. De gemeente werkt samen met politie, brandweer en andere partners om de gemeente zo veilig mogelijk te houden. Maar bewoners en ondernemers kunnen zelf ook veel doen, bijvoorbeeld hun pand goed beveiligen of verdachte situaties aan de politie melden.

U bent van harte welkom om mee te praten over veiligheid op dinsdag 9 december van 20.00 – 22.00 uur in de raadskelder van het gemeentehuis. Centraal thema is veilig wonen, leven en recreëren in Aalsmeer. Na een korte inleiding zijn er, afhankelijk van het aantal aanwezigen, werkgroepen met verschillende sub-thema’s, zoals veilig wonen, veilig ondernemen en veilig op het water. De gemeente vindt uw inbreng belangrijk, omdat zij bezig is met het opstellen van een nieuw veiligheidsbeleid. Het is de bedoeling om het nieuwe beleid in februari 2015 in de raad vast te stellen.

Burgemeester Jobke Vonk-Vedder: “Aalsmeer is een relatief veilige gemeente, maar mensen die een inbraak, brand of andere onveilige gebeurtenis hebben meegemaakt, weten dat zoiets veel impact heeft. Daarom blijft veiligheid een prioriteit in Aalsmeer. Om de juiste speerpunten te bepalen voor het nieuwe veiligheidsbeleid vind ik het belangrijk om u bij deze discussie te betrekken. Denk en praat mee op 9 december.”

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34
Terug