Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Het nieuws uit de regio ook op video

Datum: 11 december 2014
Bron: De Venen INTO Business

Voor veel inwoners van De Ronde Venen en verre omgeving is de website 0297-online.nl een begrip. De internetsite bestaat ruim tien jaar en heeft naam gemaakt met snelle actuele berichtgeving over gebeurtenissen in de regio. Of het nu gaat om de opening van een winkel of een ongeluk op de provinciale weg; binnen enkele minuten kan men de informatie op de site aantreffen. Daarnaast zijn er de agenda met belangrijke gebeurtenissen in de regio, de vacaturebank en de regionale marktplaats. Deze service aan de inwoners van De Ronde Venen, Uithoorn en Aalsmeer is sinds kort uitgebreid met actueel videonieuws. Met korte filmpjes worden de inwoners op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van interessante ontwikkelingen en gebeurtenissen.

“Met 0297 TV willen we vooral inspelen op de actualiteit,” zegt Peter Bakker, de drijvende kracht achter de site. “We werken met een team, waaronder twee camjo’s. Deze camerajournalisten plannen, filmen, interviewen en monteren hun eigen items. Daardoor kunnen we snel schakelen en zijn we in staat om nieuwsfeiten en interessante gebeurtenissen snel te brengen.” Uit de ervaringen met de nieuwssite is gebleken dat de lokale betrokkenheid heel groot is. De site heeft ongeveer vijfduizend unieke bezoekers per dag. Thijs: “Dat maakt dit werk zo leuk. Beelden zeggen vaak meer dan woorden. De items die we maken zijn doorgaans niet langer dan een paar minuten. Daarin kun je veel doen en kun je de kijker een goed beeld geven van de betreffende gebeurtenis.” Peter vult aan: “Het voordeel van onze aanpak is ook dat de items op de site geplaatst worden. Mensen kunnen dan zelf bepalen wanneer ze de beelden willen bekijken. Dat geeft ons een voorsprong op de lokale of regionale omroep, waar de programmering bepaalt wanneer iets wordt uitgezonden. En de site raadplegen kun je vrijwel overal via je iPhone of je iPad. Wij hebben ook een handig overzicht op de site gezet van alle items die we gemaakt hebben. Men kan dus zelf even langs de lijst lopen en datgene aanklikken waarin men geïnteresseerd is.”

De actuele nieuwsvoorziening is een belangrijk deel van de activiteiten van 0297 TV. “Maar we maken ook korte reportages voor bedrijven,” zegt Peter. “Daarmee bieden we ondernemers uit de regio de mogelijkheid om zichzelf te promoten. Wanneer een bedrijf iets leuks te melden heeft kan er een artikel in de krant. Maar een kort filmpje is vaak ook heel verhelderend. Je kunt dan als bedrijf ook laten zien wat je doet. Elk bedrijf dat iets te melden heeft kan bij ons terecht.”

Met het video-aanbod is 0297 TV een nieuwe speler op het terrein van de lokale nieuwsvoorziening. Neem voor meer info contact op met Peter Bakker of Jacqueline Zethof.

0297 TV
Industrieweg 15 | 3641 RK Mijdrecht | 0297 – 385252
[email protected]v | www.0297.tv

Dit artikel is verschenen in het zakenmagazine De Venen INTO Business. Lees het hele magazine hier.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Artikel De Venen INTO BusinessArtikel De Venen INTO Business
Fotografie: DeBeeldredacteur.nl/Michel ter WolbeekFotografie: DeBeeldredacteur.nl/Michel ter Wolbeek

Terug

Family Mijdrecht