Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[FOTO'S & VIDEO] Rob Voorbij, ‘de ogen en oren van Vinkeveen’, in het zonnetje gezet

Datum: 17 december 2014
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Rob Voorbij, inwoner van Vinkeveen, is woensdagmiddag 17 december door politie en gemeente in het zonnetje gezet vanwege zijn inzet op het gebied van veiligheid. Rob Voorbij houdt zijn ogen en oren voortdurend open tijdens de dagelijkse ommetjes die hij maakt met zijn hond Aras. Hij meldt de politie actief als hij verdachte zaken ziet en spreekt mede-inwoners aan om goed op hun spullen te letten. Rob is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie, menen zowel teamchef Cees van Zutphen van de politie als burgemeester Divendal van De Ronde Venen.

Regelmatig legt Rob contact met de politie om te vragen in welke buurten inbrekers actief zijn. Hij loopt daar dan met zijn hond even een extra rondje, op zoek naar verdachte personen of zaken. Is onderdeel van zijn burgerplicht, vindt hij. Deze week nog ging hij op zoek naar een verdwenen putdeksel. Die vond hij in een container en plaatste hem meteen ook maar terug. En eerder dit jaar vervulde hij een belangrijke rol in de aanhouding van twee mannen die werden verdacht van een poging tot woninginbraak aan de Baambrugse Zuwe. Vorige maand trof hij nog een gestolen brommer aan in Vinkeveen.

Wat politie en gemeente betreft voldoende reden om hem eens in het zonnetje te zetten en te bedanken voor zijn niet aflatende inzet. Woensdag 17 december werd hij door Peter Smit van de politie opgehaald en door burgemeester en teamchef opgewacht in het nieuwe politiebureau aan Bozenhoven. Beiden spraken een enigszins verbouwereerde Rob Voorbij toe, bedankten hem voor zijn betrokkenheid en overhandigden hem een klein presentje.

Troffee voor burgemeester
Ook burgemeester Maarten Divendal wachtte een verrassing. Hij ontving van Peter Smit, bij de politie verantwoordelijk voor coördinatie van bestrijding van woninginbraken, een speciale trofee voor de goede samenwerking tussen politie en gemeente afgelopen jaar. Die samenwerking heeft er in geresulteerd dat het aantal woninginbraken het afgelopen jaar aanmerkelijk is gedaald. Het aantal voltooide woninginbraken daalde de eerste elf maanden van dit jaar van 107 naar 68, het aantal pogingen is gedaald van 86 naar 37 en het percentage woninginbraken dat is opgehelderd is gestegen van 8,3% in 2013 naar 13,7%.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

Via 0297 TV
Martien van Herk (rechts) overhandigt Rob Voorbij een presentje en bloemen voor zijn inzet. Terwijl burgemeester Divendal de speciale trofee in ontvangst neemt van Peter Smit (links)Martien van Herk (rechts) overhandigt Rob Voorbij een presentje en bloemen voor zijn inzet. Terwijl burgemeester Divendal de speciale trofee in ontvangst neemt van Peter Smit (links)
Terug

Hollandse AVond Mijdrecht