Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Inbraken in kerk Aalsmeer en Kudelstaart met feestdagen, collectegeld weg

Datum: 08 januari 2015
Bron: petershotnews.nl

Aalsmeer/Kudelstaart - Tijdens de feestdagen zijn de Karmelkerk in Aalsmeer en de Sint Jan Geboorte in Kudelstaart de dupe geworden van het dievengilde.

Bij de beide kerken werden de kluizen geplunderd waar collectegeld in lag. De inbraak bij de Karmelkerk was tussen 26 december 15.30 uur en 27 december 11.30 uur. In Kudelstaart was het vermoedelijk op zaterdagnacht 3 januari.

Aalsmeervandaag meldt dat in beide gevallen de dieven via een zijdeur naar binnen zijn gekomen. Het vermoeden bestaat dat de dief in de Kudelstaartse situatie op nieuwjaarsdag de kerk heeft bezocht. De kerk was deze gehele dag open gesteld voor iedereen. Tijdens dat verblijf zou een zijdeur ontgrendeld zijn zodat men later via de buitenkant de kerk binnen kon komen. De dieven lijken op de hoogte zijn geweest van een en ander binnen de kerk.

Op beide plaatsen is uitvoerig gezocht naar de sleutels van de kluis en gevonden. In Kudelstaart hebben ze een flinke ravage achtergelaten. Alle kasten en bureau's zijn doorzocht en er was schade.  

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900 8844. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht