Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie waarschuwt voor extra controles op fietsverlichting

Datum: 22 januari 2015
Bron: petershotnews.nl

De Ronde Venen - De politie let de komende periode op het voeren van de juiste fietsverlichting. De wijkagenten constateerden dat (te)veel fietsers zonder licht reden. Bovendien is gebleken dat deze doelgroep vaker is betrokken bij (bijna) aanrijdingen, omdat zij geen verlichting voerden.

De controles vinden vooral plaats op de routes die veel door fietsers, waaronder ook schoolgaande jeugd, worden gebruikt. De politie roept de medewerking van de ouders/verzorgers in: is uw kind in het donker (tijdig) te zien? Zorg dat de fietsverlichting in orde is! De boete voor het niet voeren van fietsverlichting bedraagt 55 euro. Een aantal fietsers is inmiddels bekeurd.

Gebruik losse lampjes mag
Het gebruik van losse (led)lampjes is toegestaan, maar die moeten dan wel bevestigd zijn aan bijvoorbeeld kleding of (rug)tas. De lampjes mogen echter niet knipperen.

Controle of fiets is gestolen
De politie let niet alleen op goedwerkende verlichting, maar controleert ook of de fiets mogelijk is gestolen. Uit cijfers bleek dat de fietsdiefstallen waren toegenomen.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht