Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[VIDEO] Sportprijzen De Ronde Venen uitgereikt

Datum: 24 januari 2015
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Veenweidebad in Mijdrecht zijn vrijdagavond 23 januari de winnaars van de Sportverkiezingen 2014 bekendgemaakt. Daan Versteeg is verkozen tot Sportman van het jaar, Matthijs de Ligt tot Sporttalent, Atlantis 1 tot Sportploeg en Derk Cool tot Sportvrijwilliger van 2014. De foto die Jim van Keulen heeft gemaakt tijdens de Zilveren Turfloop is verkozen tot Sportfoto van het jaar.
De Sportverkiezingen werden voor het eerst in het Veenweidebad gehouden. Middenin het zwembad was een podium gecreëerd waar niet alleen de prijswinnaars werden bekendgemaakt, maar waar ook interviews plaatsvonden met gasten en genomineerden voor de prijzen. Het programma werd afgewisseld met een inspirerend verhaal van Mattho Mandersloot, die zich enige jaren geleden als doel heeft gesteld om als eerste Europeaan het WK taekwondo te winnen. Synchroonzwemmer Shelby Kasse, die in 2014 met Jong Oranje deelnam aan het WK, liet in het water van het Veenweidebad zien hoe mooi en gracieus schoonzwemmen kan zijn. De sportverkiezingen werden live uitgezonden door RTV Ronde Venen.

Wethouder Aldrik Dijkstra blikte kort terug op enkele sportieve hoogtepunten uit het afgelopen jaar, zijn eerste jaar als wethouder Sport, en stipte een aantal belangrijke onderwerpen aan die komend jaar gaan spelen. Eén daarvan is het beheer en de exploitatie van de vijf sportparken in de gemeente. Met de sportverenigingen is de afgelopen periode in goed overleg gewerkt aan een model om de parken duurzaam te beheren en exploiteren. Doel is dat de duizenden sporters in de toekomst wekelijks van goed beheerde sportparken gebruik kunnen blijven maken. Ander belangrijk onderwerp is de komst van buurtsportcoaches. Deze coaches zijn zowel werkzaam op het gebied van sport, als onderwijs of cultuur. Door die combinatie kunnen zij meer mensen bereiken en ervoor zorgen dat meer mensen gaan sporten en bewegen.

De bekendmaking van de winnaars van de verschillende sportprijzen stond centraal tijdens de Sportverkiezingen. De titel Sporttalent werd toegekend aan voetballer Matthijs de Ligt uit Abcoude. Hij is een groot talent in het Nederlands voetbal en speelt sinds 2009 bij Ajax. Februari vorig jaar maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal onder de 15 jaar in de wedstrijd tegen Ierland. Hij is enkele wedstrijden aanvoerder geweest van de B1 van Ajax en het Nederlands team.

De prijs voor Sportploeg van het jaar ging naar Atlantis 1. De korfballers zijn het afgelopen veldseizoen winnaar geworden van hun competitie. Op basis van dat resultaat promoveerden ze naar de 2e klasse, waaruit ze 14 jaar daarvoor waren gedegradeerd. Op dit moment draaien de korfballers goed mee in de subtop van de 2e klasse.

Zeiler Daan Versteeg uit Vinkeveen is verkozen tot Sportman van het jaar. Versteeg is al drie keer tot Nederlands kampioen gekroond. Dit jaar werd hij dat opnieuw en hij slaagde er ook in Duits kampioen te worden. Ook wist hij de eerste plek te bereiken in het Europees Kampioenschap. In Engeland werd hij vorig jaar tweede in de oud-Olympische 12 meter-klasse.

Sportvrijwilliger van 2014 is Derk Cool uit Abcoude. Hij is zeer actief bij Hockey Vereniging Abcoude en was tot voor kort bestuurslid, verantwoordelijk voor de velden en het clubhuis. Na zijn terugtreden werd hij de grote initiator van de herinvoering van het grootschalige vrijwilligersfeest, inclusief de traditionele kaasfondue. Hij leidt de accommodatiecommissie en organiseerde, in samenwerking met de gemeente, bijeenkomsten voor sportbestuurders. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de aanleg van het waterveld dat recent is aangebracht.

Voor het eerst werd dit jaar de Sportfoto van het jaar uitgereikt. De prijs viel te beurt aan Jim van Keulen uit Mijdrecht met de foto die hij heeft gemaakt tijdens de Zilveren Turfloop, die op 2 november 2014 voor de 24e keer werd gehouden. De jury was met name gecharmeerd van de dynamiek die uit de foto spreekt en de concentratie in de blik van de jonge atleet.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht

via 0297 TV


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht