Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Oude hennepkwekerij ontdekt in Mijdrecht

Datum: 25 januari 2015
Bron: petershotnews.nl

Mijdrecht - Op de Hertogenstraat is de politie zondagmiddag druk geweest met een oude hennepkwekerij op de derde etage van een flatwoning.

De politie kreeg eerder deze maand een anonieme tip over de aanwezigheid van de kwekerij. Na aanleiding van deze tip heeft de politie via de woningbouwvereniging een sleutel gekregen om de woning te betreden. Toen de politie vanmiddag de woning binnen ging troffen zij daar restafval van een kwekerij aan. De kwekerij zelf was al opgeruimd.

De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld en mogelijke sporen van de daders vastgelegd. Tijdens het onderzoek kwam de politie er ook achter dat er via meerdere ‘wegen' illegaal stroom uit de meterkast van het flatgebouw werd getapt. De politie waarschuwde netbeheerder Stedin om de gehele stroomvoorziening van de woning af te sluiten. De gemeente heeft de restafval meegenomen.

De politie geeft aan blij te zijn met de tip waardoor er een eind is gekomen aan de gevaarlijke situatie voor de hele flat. De politie roept alle inwoners, die vermoedens hebben van illegale hennepteelt in de wijk, op zich te melden bij de politie. Een hennepkwekerij is niet alleen brandgevaarlijk maar hennepteelt gaat vaak ook samen met geweld, uitkeringsfraude, belastingontduiking en energiediefstal.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht

Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht