Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

[UPDATE] Politieheli zoekt naar woninginbrekers in Uithoorn

Datum: 28 januari 2015
Bron:

Amstelveen/Uithoorn - Op woensdag 28 januari heeft de politie dankzij een oplettende buurtbewoner twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak. De politie dankt de melder voor de oplettendheid.

Omstreeks 21.40 uur meldde een oplettende buurtbewoner een verdachte situatie via 112. Een auto reed op de Korianderlaan meerdere rondjes en had daar volgens de bewoner niets te zoeken. De melder gaf een omschrijving de auto en het signalement van de inzittenden door aan de centralist van de politiemeldkamer.

Zoektocht
Agenten gingen er direct naar toe en zochten in de omgeving naar de auto. Agenten zagen het voertuig in de richting van Uithoorn rijden. Ter hoogte van de Arthur van Schendellaan in Uithoorn gaven de agenten de bestuurder een stopteken waar hij aan voldeed. Drie personen renden de auto uit en één persoon bleef zitten. De verdachten renden de Willem Klooslaan in. Een politiehelikopter zocht mee naar de verdachten, omdat ze zich mogelijk in een tuin verstopt hadden.

Aanhoudingen
De man die in de auto bleef zitten is direct aangehouden. Ook hadden agenten één van de rennende personen snel te pakken. Deze twee mannen van 27 en 29 jaar zitten nog vast. De andere twee heeft de politie niet meer gevonden.

Onderzoek
In de auto werden diverse goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Onderzoek in de Korianderlaan wees uit dat daar een inbraak had plaatsgevonden.

Meld verdachte situaties via 112
De politie dankt de melder voor de oplettendheid. Dankzij deze melder heeft de politie de verdachten snel kunnen aanhouden. De politie roept iedereen op om bij verdachte situaties direct 112 te bellen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht