Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Cel voor woningovervallers Vinkeveen

Datum: 10 maart 2015
Bron: RTV Utrecht

Vinkeveen - Twee mannen hebben een celstraf van vijf jaar gekregen vanwege de woningoverval in Vinkeveen, eind 2013. Een derde man kreeg anderhalf jaar cel. De drie zijn eveneens veroordeeld voor afpersing en moeten ook een schadevergoeding betalen van ruim 80.000 euro. De rechter deed dinsdag uitspraak in de zaak.

Er was ook nog een vierde verdachte, maar die is niet veroordeeld voor de woningoverval. Wel heeft hij bijna een maand cel gekregen, onder meer omdat hij in zijn verklaring had gelogen. Bij de woningoverval wisten de daders de kluis te openen door de bewoonster te mishandelen.

De verdachte van 1,5 jaar cel valt onder jeugdrecht. Hij krijgt daarom 24 maanden in totaal, waarvan 6 voorwaardelijk en dus 18 maanden onvoorwaardelijk. De vierde verdachte kreeg om precies te zijn 23 dagen celstraf opgelegd en ook een werkstraf. Hij had ook cocaïne en een revolver thuis.

Het OM had vier, vijf en zes jaar cel geëist tegen de vier verdachten. De mannen zijn 21, 23 en twee zijn 24. Mede dankzij tips na uitzendingen van Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, konden de verdachten worden gepakt.  Ze gingen er met ongeveer 100.000 euro en sieraden vandoor.

 

Klik hier voor het bericht uit 2013 van de overval. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht