Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Voorlopig laatste koopzondag KARWEI Mijdrecht

Datum: 11 maart 2015
Bron: Ingezonden stukken

Sinds oktober vorig jaar opende KARWEI Mijdrecht elke zondag haar deuren, dit ondanks de sanctie die daarvoor werd opgelegd. De bouwmarkt wil, net als winkels in de omgeving van Mijdrecht zoals in Uithoorn, Aalsmeer en Amstelveen, elke zondag open. Maar gemeente Ronde Venen staat dit nog niet toe en dat zorgt voor oneerlijke concurrentie voor de KARWEI. Tevens is er, gezien de enorme drukte elke zondag, ook duidelijk gebleken dat consumenten graag op zondag winkelen, maar liefst 20% van de omzet werd op de zondag verdiend. Nu heeft de gemeenteraad besloten een onderzoek in te stellen naar de wensen van consumenten en ondernemers. Tot de uitslag van dit onderzoek zal KARWEI Mijdrecht op zondag gesloten zijn.

Hartverwarmend
Het is de afgelopen tijd een veelbesproken onderwerp geweest binnen de Raad van de gemeente Ronde Venen, een ruime meerderheid binnen de raad is vóór de zondagsopening. De inwoners van de gemeente spraken duidelijk hun mening uit. En dat merkte ook bedrijfsleider van KARWEI Mijdrecht Marco Kruse: “Het was echt hartverwarmend hoeveel mensen steun betuigden toen wij besloten om op zondag open te gaan. Er werd volop bij ons gewinkeld en er is zelfs spontaan een handtekeningenactie gehouden om de gemeente er van te overtuigen om winkels op zondag open te laten gaan. En met succes, heel veel klanten hebben getekend. Al deze steun is wel heel bijzonder om te ervaren. We hadden gehoopt dat dit voor de gemeente voldoende bewijs zou zijn om de zondag vrij te geven, maar dat is jammer genoeg niet zo.”

Onderzoek
Helaas heeft dit alles nog niet geleid tot een besluit en stelt de gemeente nu een onderzoek in. De KARWEI zal daarom aanstaande zondag voorlopig zijn laatste koopzondag houden. Kruse: “Ik denk dat mijn klanten het enorm jammer zullen vinden als we zondag dicht zijn, we hopen op begrip voor de situatie. Wel blijven we met de gemeente in gesprek over dit onderwerp. Ik hoop dat zij ook zien dat de behoefte van de consumenten er duidelijk is en dat de zondagsopening de ondernemers in Mijdrecht een positieve boost kan geven. Want onze bouwmarkt is niet de enige die het lastig heeft in deze economisch lastige tijd. Daarnaast wil ik het gerucht ontkrachten dat wij uit Mijdrecht weg zouden gaan, dat is niet aan de orde, we blijven voorlopig nog op deze mooie locatie.” De bouwmarkt geeft de strijd nog niet op en blijft pleiten voor de zondagsopening.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht