Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

'Arnoud H. alsnog vervolgd voor speedbootdrama Vinkeveense Plassen'

Datum: 21 maart 2015
Bron: RTV Utrecht

Vinkeveen - Justitie heeft besloten Arnoud H. definitief te vervolgen voor het speedbootdrama, vorig jaar augustus op de Vinkeveense Plassen. De 49-jarige man voer harder dan toegestaan toen hij in het donker een sloep ramde. Daarin zaten vier vrienden uit Leusden, van wie twee om het leven kwamen.

In het AD zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie dat nog voor de zomer een regiezitting wordt aangevraagd bij de rechtbank, waaruit duidelijk moet worden of er meer onderzoek nodig is.

Het Openbaar Ministerie liet enkele maanden geleden nog weten dat H. voor doodslag zou worden vervolgd. Advocaat Bart Nooitgedacht zegt dat hij nog niets heeft gehoord van het OM en dat hij daarom niets over de zaak kan zeggen.

De rechtszaak tegen de H. zou eigenlijk in november al beginnen, maar werd uitgesteld. De politie was destijds nog niet klaar met het onderzoek.

Alcohol
H., die officieel inwoner van Oosterbeek is, maar aan de plassen woont, voer niet alleen harder dan toegestaan. Hij zou op de bewuste dag ook een flinke slok op hebben en voer er snel vandoor nadat hij de Leusdenaren had overvaren.

De zaak maakte veel los in het plassengebied. De gemeente De Ronde Venen hield onder meer een bijeenkomst met ondernemers om ideeën op te doen om asociaal gedrag in te dammen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Archiefvideo 0297 TV


Terug

Family Mijdrecht