Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Abcoude 1ste in Beverwijk

Datum: 02 april 2015
Bron:

Zaterdag 28 maart heeft Brandweer Abcoude met succes deelgenomen aan de Provinciale brandweervaardigheidstoetsen TAS-HD in Beverwijk en is hierbij 1ste geworden. Tijdens brandweervaardigheidstoetsen worden scenario’s nagebootst die in werkelijkheid plaats kunnen vinden. Verschillende brandweerploegen gaan na elkaar aan de slag met hetzelfde scenario en krijgen punten voor een snelle en effectieve inzet. Het heeft dus een wedstrijdelement. In Beverwijk ging het om een inzet met HD- blussing waarbij gebruik wordt gemaakt van de hoge druk slangen.

Het scenario
Het scenario was een brand in een houtopslag. Er stond een vuilcontainer in brand in een loods, waarbij de brand was doorgeslagen naar een ruimte erachter. Om bij die andere ruimte te komen moesten de brandweermannen via een andere loods. Het was bij dit scenario belangrijk om het zogenaamde RSTV-model goed toe te passen: daarbij wordt gekeken naar Rook, Stroming, Temperatuur en vlammen. Dit is belangrijk om bijvoorbeeld te voorkomen dat er een “flash over” plaatsvindt, waarbij een hete rookgaslaag ontbrand.

De winnende ploeg
Het team uit Abcoude heeft van alle deelnemende ploegen het incident het best aangepakt en bestreden. De ploeg was samengesteld uit leden uit Abcoude, Elst, Soesterberg en Houten: Jurriaan de Graaf (Abcoude) was Bevelvoerder, Maarten Peelen (Abcoude) was Pompbediende/chauffeur. De manschappen waren: Bram Berndsen (Soesterberg), Dennis Heijne (Houten), Brend Pepping (Abcoude) en Daniël van den Berg (Post Elst). Door het behalen van de 1ste plaats is Brandweer Abcoude geplaatst voor de 1ste ronde Gewestelijke wedstrijden in Nijkerk op 9 mei.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34

Terug