Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Actiedag van Brandweer Mijdrecht voor Alpe d’HuZes

Datum: 30 april 2015
Bron: De Groene Venen

Nog iets meer dan een maand en dan is het weer tijd voor Alpe d’HuZes, het bijzondere evenement waaraan ook dit jaar een team van de Mijdrechtse brandweer meedoet. Maar eerst wordt er volgende week zaterdag, 9 mei, een speciale actiedag gehouden om zoveel mogelijk geld voor dit goede doel op te halen.

Martine van Acker en Co Outshoorn zijn twee leden van het Alpe d’HuZes-team van het Mijdrechtse brandweerkorps en nauw betrokken bij de organisatie van de actiedag. “Ons streefbedrag is 25.000 euro. Dankzij vele sponsors en donateurs zijn we al een heel eind op weg… Maar hoe meer geld we ophalen, hoe meer we ook aan dit goede doel kunnen schenken. Elke cent gaat naar het onderzoek ter bestrijding van kanker, daar zorgen we met z’n allen voor.”

Autowassen en 32 meter omhoog
Op het parkeerterrein tegenover de brandweerkazerne op de hoek van de Rondweg en de Industrieweg in Mijdrecht, bij Walraven, staat op 9 mei een groot aantal autowassers klaar. Co Outshoorn: “Voor €10 per stuk hopen we dat zij zoveel mogelijk wagens een professionele wasbeurt kunnen geven. En ondertussen kan iedereen die dat leuk vindt bij de nabijgelegen bushalte aan de Rondweg voor €2 per persoon instappen voor een rondrit in een van onze brandweervoertuigen.”
Ook in het dorpscentrum van Mijdrecht is op 9 mei van alles te doen in het kader van de actiedag voor Alpe d’HuZes. Martine van Acker: “Vele ondernemers die zijn aangesloten bij ‘Shopping Mijdrecht’ houden speciale acties en op het Raadhuisplein kunnen de jongste Rondeveners zich vermaken op een groot springkussen. Iedereen die 18 jaar is of ouder kan, ook op het Raadhuisplein, voor €5 per persoon met de hoogwerker van de brandweer 32 meter de hoogte in om Mijdrecht eens van een heel andere kant te bekijken. Een kans om niet te missen!”
Alle activiteiten op de actiedag beginnen om 10.00 uur en worden rond 16.00 uur afgesloten, maar op woensdag 20 mei is er nog iets te doen. Co Outshoorn: “Dan wordt bij Rendez Vous een benefietdiner ten bate van ons team gehouden. Drie gangen voor €30. Er is al veel belangstelling voor en vol is vol, dus wacht niet te lang. Reserveren kan rechtstreeks bij Rendez Vous via telefoonnummer (0297) 286041..”

Lekker buiten trainen
De leden van het brandweerteam die op 4 juni Alpe d’Huez gaan bedwingen, hebben onlangs de spinning-uurtjes binnen bij Optisport verruild voor trainingen buiten, op de eigen fietsen. Martine van Acker: “We rijden nu regelmatig onze rondjes hier in de buurt, in verschillende samenstellingen en in onze rode brandweeroutfit of onze speciale witte trainingsshirts met de logo’s van onze sponsors erop. In het Hemelvaartweekend gaan we hoogtemeters maken. In twee groepen, in de Ardennen en in Oostenrijk. Voor mij is het allemaal nog vrij nieuw, vorige zomer ben ik pas echt gaan fietsen. Eerder liep ik graag hard. Deze combinatie van sporten en iets doen voor een goed doel past wel bij mij. Ik kijk nu al uit naar begin juni…”
Co Outshoorn heeft helaas de trainingen moeten staken, nadat hij tijdens zijn skivakantie een akelige schouderblessure opliep. “Maar ik ga wel mee Alpe d’Huez, ik ben inmiddels begonnen met revalideren. Lukt het niet om fietsend die berg op te gaan, dan ga ik lopen. Hoe dan ook zal ik die top bereiken, samen met al die andere deelnemers aan Alpe d’HuZes!”

Meer informatie over het Alpe d’HuZes-team van de Mijdrechtse brandweer is te vinden op http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/brandweer-mijdrecht en op de eigen Facebook-pagina ‘Brandweer Mijdrecht gaat voor Alpe d’HuZes.

Bron: De Groene Venen, 1 mei 2015
Tekst: Anja Verbiest

Foto: Patrick Hesse 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht