Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Mijdrechtse autoinbreker veroordeeld

Datum: 31 mei 2015
Bron: petershotnews.nl
Tussen 7 december en 25 januari 2015 vonden in vooral Mijdrecht diverse auto-inbraken plaats. Na een grootschalig onderzoek hield de politie meerdere personen op verdenking van inbraak aan. Onder de verdachten bevond zich ook een 18-jarige Mijdrechter die afgelopen dinsdag 26 mei voor de rechter moest verschijnen. De jongeman werd verdacht in 5 auto’s te hebben ingebroken. Daarnaast zou hij een winkeldiefstal hebben gepleegd en een laptop hebben gestolen. Bovendien zou hij een persoon hebben bedreigd met de dood. Op één diefstal uit auto na, vond de Rechtbank dat alle ten laste gelegde feiten wettig en overtuigend waren bewezen.

De rechtbank oordeelde dat de verdachte zich in korte tijd schuldig maakte aan een groot aantal strafbare feiten. De door hem gepleegde vermogensdelicten veroorzaakten, naast financiële schade, veel hinder voor de benadeelden en zorgden voor onrustgevoelens. Daarnaast maakte de verdachte zich schuldig aan een geweldsdelict in de vorm van een bedreiging. Dit soort feiten zorgen voor gevoelens van angst en onveiligheid bij slachtoffers. De rechtbank was van oordeel dat in dit geval een gevangenisstraf van 200 dagen, waarvan 131 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren noodzakelijk was. Het onvoorwaardelijke deel van deze gevangenisstraf zat de verdachte al in voorarrest uit. Indien de man zich binnen twee jaar schuldig maakt een soortgelijk strafbaar feit, zal hij de overige 131 dagen alsnog uit moeten zitten. Buiten de extra voorwaarden die bij deze straf horen, legde de rechtbank ook nog een taakstraf van 120 uur op.

Onderzoeksteam tevreden met veroordeling
Met deze veroordeling kan het onderzoeksteam van de politie tevreden zijn. ‘Het vele uren durende onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot dit resultaat’, vatte de wijkagent Monique Meijer de uitspraak van de Rechtbank samen. ‘Door aangifte te doen kan de politie zaken in onderzoek nemen en succesvol afronden. Doe dus altijd aangifte en leg getuigeverklaringen af, uw hulp is van cruciaal belang. Samen zijn we sterk!’

Diefstal en Inbraak in auto's
Elke twee minuten breekt een dief een auto open. Om deze te stelen of om er waardevolle spullen uit te halen. Misschien is het u of iemand uit uw omgeving wel eens overkomen. Waardevolle papieren weg, dierbare spullen kwijt of zelfs de hele auto spoorloos verdwenen!

Wat doet de politie?
Autokraak of autodiefstal is voor de politie een moeilijk aan te pakken delict. Het openbreken en stelen is een kwestie van minuten, terwijl de inbraak of diefstal vaak een paar uur later wordt ontdekt. Op autodieven rechercheren of ‘posten’, om ze op heterdaad te kunnen betrappen is een kostbare en tijdrovende zaak, waar je ook nogal wat geluk mee moet hebben. De politie probeert onder meer door technisch (sporen)onderzoek van de opengebroken auto’s de daders te achterhalen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht