Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

KinderBeestFeest: hulpdiensten brengen zieke kinderen naar Artis

Datum: 03 juni 2015
Bron: Ingezonden stukken

Op vrijdagavond 5 juni a.s. opent Artis haar deuren voor het jaarlijkse besloten KinderBeestFeest. Chronisch zieke en gehandicapte kinderen worden door een stoet van brandweer, politie en ziekenauto’s naar Artis gebracht voor een onvergetelijke avond. Mensen die vrijdagavond de colonne hulpverleners zien rijden, hoeven dus niet te schrikken. Ook hulpdiensten uit de 0297 regio doen mee!

De besloten feestavond in Artis wordt dit jaar voor de 16e keer gehouden en georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest. In totaal komen ruim 1000 kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes naar Artis. De kinderen worden uitgenodigd via en komen uit 40 ziekenhuizen en instellingen in onder andere NoordHolland, de Zaanstreek en Flevoland. Ze worden vervoerd met bussen, brandweer, politie en ziekenauto’s en begeleid door politiemotoren, ruim 400 voertuigen. ‘Om te voorkomen dat mensen denken dat er iets ernstigs aan de hand is, lichten we iedereen langs de route zoveel mogelijk voor’, zegt Iris Kuethe, woordvoerder van de stichting KinderBeestFeest. ‘Het motto is: Niks aan de hand, wel aan de kant.’

Alle hulpverleners en Artismedewerkers die meehelpen bij de organisatie van de feestavond, doen dit vrijwillig. ‘In totaal zijn zo’n 1700 vrijwilligers in touw om de kinderen een onvergetelijke avond te bezorgen’, zegt Iris Kuethe.

Het KinderBeestFeest duurt van 17.30 tot 21.30 uur. Artis sluit haar kassa’s om 17.00 uur voor het reguliere publiek, zonder speciaal entreebewijs is er daarna geen toegang. Een aantal straten rondom Artis is vrijdagavond tussen 16.00 en 23.00 afgesloten voor alle verkeer. Ook geldt een parkeerverbod vanaf 12.00-24.00 uur op de Plantage Middenlaan en de Plantage Kerklaan. Trams 9 en 14 worden omgeleid van 16.00-23.00u.


Meer informatie op www.kinderbeestfeest.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht
Terug

Family Mijdrecht