Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente Aalsmeer sluit pand Aalsmeerderweg voor 6 maanden vanwege hennep

Datum: 09 juni 2015
Bron: Gemeente Aalsmeer

Aalsmeer - Op 8 juni is op last van burgemeester Jeroen Nobel een bedrijfspand aan de Aalsmeerderweg 249 gesloten voor een periode van zes maanden. In het pand is een grootschalige hennepplantage aangetroffen. Dit is in strijd met de Opiumwet.

In april stelde de politie vast dat het bedrijfspand werd gebruikt als hennepplantage. Het pand maakt onderdeel uit van een bedrijvencomplex. De politie heeft de plantage inmiddels ontmanteld. Vervolgens heeft de gemeente besloten het pand te sluiten. Voornaamste reden is de grote hoeveelheid hennepplanten die in het pand zijn aangetroffen.

Jeroen Nobel, burgemeester van Aalsmeer: “Een hennepplantage, zeker een van deze omvang, is een inbreuk op het leefklimaat en de veiligheid van de omgeving, alleen al vanwege het brandgevaar. Daarbij trekken panden die betrokken zijn bij de handel in verdovende middelen criminelen aan. Sluiting van het pand voor zes maanden is niet zozeer bedoeld als strafmaatregel, maar om te voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt en dat criminelen naar het adres blijven komen in de veronderstelling dat ‘er nog wat te halen valt’.”

Sinds 1 januari 2015 treedt de gemeente strenger op bij overtredingen van de Opiumwet. Dit betekent dat de gemeente, als de politie een hennepkwekerij of een partij drugs in een woning of bedrijf heeft aangetroffen, kan overgaan tot sluiting van het pand. Met deze maatregel wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid in Aalsmeer verbeteren en drugsoverlast tegengaan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht