Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen plaatst zich voor landelijke finale!

Datum: 14 juni 2015
Bron: ingezonden stukken

De jeugdbrandweer van Vinkeveen heeft zich afgelopen zaterdag 13 juni tijdens de halve finale wedstrijd in Moerdijk geplaatst voor de landelijke finale! De wedstrijdploeg behaalde tijdens deze wedstrijd een vijfde plaats en kwalificeerde zich hiermee voor deelname aan de landelijke finale. Tijdens deze wedstrijd zullen de beste tien ploegen van Nederland gaan strijden om de landstitel.

Het jeugdbrandweerteam uit Vinkeveen werd gealarmeerd voor een automatisch brandalarm in een gebouw van de gemeentewerken in Klundert. Met een zogenaamde “vliegende start” kwam de ploeg met een brandweervoertuig ter plaatse op de wedstrijdbaan. Door de gewaarschuwde sleutelhouder werd het gebouw geopend zodat de aanvalsploeg kon starten met de binnenverkenning. Bij de binnenverkenning kon gebruik gemaakt worden van het brandweerpaneel. Hierop stond duidelijk weergegeven in welke ruimtes de brand moest worden gevonden. De brand was ontstaan door smeulend afval in de werkplaats en was vervolgens uitgebreid naar een aangrenzende opslagruimte.

Vanaf een ondergrondse brandkraan werd door de pompbediende en de waterploeg ondertussen de waterwinning opgebouwd naar het pand. Nadat deze gereed was kon de bevelvoerder beide ploegen inzetten om de brand onder controle te brengen. Doordat bij de verkenning gebruik was gemaakt van een snellere alternatieve route naar buiten kon de brand makkelijker worden benaderd.

Met twee stralen lage druk werd de brand geblust en daarna moesten zo snel mogelijk alle slangen weer worden opgeruimd en alle materialen worden ingepakt. Bij de prijsuitreiking bleek het puntenverschil tussen de ploegen niet zo groot. Maar de vreugde was erg groot toen bleek dat de ploeg bij de beste vijf was geëindigd en zich hiermee heeft geplaatst voor de landelijke finale! De finalewedstrijd zal voor de ploeg plaatsvinden op 3 oktober a.s. in Capelle aan den Ijssel.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht