Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer Abcoude naar landelijke finale oppervlakteredding

Datum: 15 juni 2015
Bron:

De Brandweer van Abcoude is zaterdag 6 juni in Wolvega tweede geworden van de voorronde wedstrijd in de klasse Oppervlakteredding. Brandweer Abcoude heeft zich hiermee net als brandweer Vinkeveen geplaatst voor de landelijke finale.

Een Oppervlakte reddingsteam wordt gealarmeerd bij incidenten op het water, waarbij de drenkelingen zich nog aan de oppervlakte van het water bevinden. Het Oppervlakte reddingsteam kan dan snel hulp verlenen. De wedstrijdploeg van Abcoude werd in Wolvega opgeroepen voor een waterskiër in nood, waarbij de schipper ook gewond was geraakt. Tevens bleek ook nog dat de aanvliegende trauma heli was gecrasht. Het was een zeer uitdagend scenario.

Na een snelle verkenning bleek dat de drie slachtoffers in en rondom de boot de grootste prioriteit hadden. Daarvan was één slachtoffer dusdanig slecht er aan toe dat er bij terugkomst aan de kant gelijk gestart moest worden met een reanimatie. Nadat alle slachtoffers overgedragen waren aan de ambulance werd het Oppervlakte reddingsteam ingezet op de trauma heli. De chauffeur had gedurende de inzet al wel contact gehouden met de slachtoffers in de trauma heli. Al gauw werden deze slachtoffers ook overgedragen aan de ambulance.

De inzet van brandweer Abcoude verliep gestructureerd, waarbij zij gecomplimenteerd werden met een goede samenwerking binnen het team. Tijdens de prijsuitreiking bleek ook dat deze daadkrachtige inzet resulteerde in een tweede plaats met een score van 1516 punten. Het verschil met de eerste plaats bestond uit slechts negen punten.

De landelijke finale wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 12 september in Vianen.

Het Oppervlakte reddingsteam van brandweer Abcoude bestond uit:
Bevelvoerder: Jeroen Prenger
Chauffeur: Hans Berkhout
Zwemmer 1: Wouter Verbree
Zwemmer 2: Davy Streur
Veiligheidsman: Michel Klanke
Gewondenverzorger: Anne Verweij

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht