Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Doodrijder filefuik A2 Vinkeveen krijgt ook in hoger beroep acht jaar cel

Datum: 16 juni 2015
Bron: RTV Utrecht

Vinkeveen - Maikel R. heeft in hoger beroep opnieuw acht jaar cel gekregen. De Tilburger reed in 2011 op de A2 bij Vinkeveen iemand dood nadat de politie met opzet een filefuik creëerde.

Zijn advocaat bestrijdt dat hij roekeloos heeft gereden en vocht daarom zijn straf aan die de rechter eerder oplegde, maar ook de Hoge Raad vindt acht jaar gevangenis een juiste straf.

R. reed weg bij een tankstation zonder te betalen. De tankhouder en agenten gingen achter hem aan en de politie besloot expres een file te laten ontstaan om R. tot stoppen te dwingen.

Botsing
De benzinedief reed echter hard op een stilstaande auto die in de file stond, waardoor een 35-jarige Maastrichtenaar overleed. R. zelf raakte ook gewond.

De wegpiraat had geen rijbewijs, reed onder invloed van cannabis en reed "veel te hard over een afstand van 25 kilometer". De Hoge Raad: "Daarbij haalde hij, links en rechts slingerend andere weggebruikers in, ramde hij meerdere politieauto's en reed hij met hoge snelheid tegen de auto van het slachtoffer aan."

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family MijdrechtTerug

Family Mijdrecht