Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politiehond raakt zwaar gewond in Uithoorn bij aanhouding verwarde agressieve man

Datum: 10 augustus 2015
Bron: Politie

Uithoorn - Bij de aanhouding van een verwarde agressieve man is de 6-jarige politiehond Django vannacht zwaar gewond geraakt.

De verdachte drong rond middernacht via het balkon de woning binnen van een bewoner aan de Straatsburgflat in Uithoorn. Deze bewoner vluchtte via de voordeur zijn woning uit en belde de politie.

Ondanks pogingen de verwarde man de flat uit te praten werkte hij niet mee. Met de sleutel van de bewoner zijn politiemensen uiteindelijk het appartement binnen gegaan, maar ook daar verzette de man zich tegen zijn aanhouding. Een hondengeleider besloot hierop zijn diensthond in te zetten, waarna de man dwars door een gebroken balkonruit liep en trachtte te ontkomen via naast gelegen balkons. Bij zijn poging de man vast te pakken door de gebroken ruit scheurde Django alle pezen in zijn linkerschouder. Vervolgens is pepperspray tegen de man gebruikt, maar ook dit had niet het gewenste effect. Uiteindelijk lukte het de politie de verdachte enkele balkons verder aan te houden.

Django is vannacht in een dierenkliniek geopereerd en zal bij zijn baasje thuis aansterken. Of Django ooit weer inzetbaar zal zijn binnen de politie hangt af van zijn herstel.

*** UPDATE ***

De Telegraaf meldt dat de politiehond goed herstelt, klik hier voor het artikel. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht


Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht