Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Ambulancepersoneel regio Utrecht staakt tot vanmiddag 14 uur

Datum: 25 augustus 2015
Bron: RTV Utrecht

Ambulancepersoneel in de regio Utrecht heeft het werk vanmorgen stilgelegd voor een betere cao. Tientallen medewerkers hebben zich verzameld op het Domplein. Ook het bestelde vervoer in De Ronde Venen heeft hier last van. Spoedgevallen niet.

De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn stukgelopen. Daarom wordt er actiegevoerd met de slogan 'Wij zorgen voor jou, maar wie zorgt er voor ons?'. Tijdens het protest rijden ambulances alleen nog voor spoedeisende gevallen.

"We zijn ontzettend boos", zegt ambulancemedewerker Nico Dontje. "We zijn al drie maanden bezig om een goede cao te krijgen, maar blijkbaar gaat dat nog steeds niet lukken omdat de werkgever ons daarin belemmert."

Dontje denkt dat de eisen meer dan redelijk zijn. "Wat wij vragen is een cao waarin we een salaris hebben dat gelijke tred heeft met de ziekenhuizen. We zien in de loop van de tijd een verschil ontstaan van 150 tot 200 euro, dus dat is aanzienlijk."

Ambulancezorg Nederland (AZN) is de werkgever van het ambulancepersoneel en is al sinds begin dit jaar in onderhandeling met de vakbonden voor een nieuwe cao. De werkgever laat in een schriftelijke verklaring weten teleurgesteld te zijn in de afwijzing van de vakbonden.

De actie is vanmorgen om tien uur begonnen en duurt tot twee uur.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht
Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht