Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aalsmeer strenger op te lang afgemeerde kajuitboten

Datum: 01 september 2015
Bron: Gemeente Aalsmeer

De handhavers van de gemeente signaleren de afgelopen jaren steeds meer boten die te lang afgemeerd liggen in bijvoorbeeld het prachtige gebied van de Westeinderplas en de Bovenlanden. De booteigenaren meren hun kajuitboot onbeheerd af aan de diverse eilanden of oevers, terwijl het langer afgemeerd liggen dan 48 uur alleen toegestaan is in officiële jachthavens of bij de eigen woning. De her en der illegaal verspreid liggende boten verstoren het beeld van de ongerepte natuurgebieden en de gemeente ontvangt er dan ook veel klachten over van o.a. watersporters en jachthaveneigenaren.

In het Uitvoeringsprogramma Toezicht en Handhaving 2015 is als één van de speerpunten handhaving van de 48-uursregeling genoemd en op korte termijn wordt daarom als eerste het plassengebied geschouwd. De gemeentelijke handhavers starten binnenkort met een intensief controletraject op te lang afgemeerde kajuitboten (motorboten en zeilboten). In eerste instantie delen zij waarschuwingen uit, die door middel van een brief op de boten wordt achtergelaten. De booteigenaren wordt dan de gelegenheid gegeven om hun boot weg te halen en af te meren op een legale plek. Mocht bij een tweede controle blijken dat de boot er nog ligt of op een andere illegale plek afgemeerd liggen dan wordt een proces-verbaal (boete) uitgeschreven. Mocht dat nog niet voldoende blijken dan wordt een bestuurlijk handhavingstraject gestart.

Voor meer informatie over dit handhavingstraject voor te lang afgemeerde kajuitboten kunt u, bij voorkeur per email, contact opnemen met [email protected] U kunt ook bellen met de gemeente Aalsmeer 0297-387575.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht