Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweervereniging Vinkeveen en Waverveen viert haar 70-jarig bestaan

Datum: 09 september 2015
Bron: Ingezonden stukken

Wat aanvankelijk als een te ambitieus plan werd beschouwd is zaterdag 5 september toch werkelijkheid geworden. De vereniging van de vrijwillige brandweer Vinkeveen en Waverveen wilde een onvergetelijke indruk achterlaten op haar leden en relaties. En dat is aardig gelukt tijdens de Nacht van Neptunus blijkt uit de vele reacties. Met maar liefst 160 m2 drijvend oppervlakte, een water spuwende haan, een lasershow, een verlichte skyline van Vinkeveen, een brandweer oldtimer aan boord en een variëteit aan gasten heeft de vereniging haar 70 jarig bestaan gevierd.

De brandweervrijwilligers vervullen al geruime tijd een vitale rol in de samenleving. Zij zijn het cement in de sociale cohesie waarmee de woonkernen hun leefbaarheid behouden en versterken. De gemoedelijke ‘spuitgast’ heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de gedreven en vakbekwame parttime professional en de ambassadeur voor een ‘brandveilig leven’. Zij doen hun werk met bezieling en staan midden in de lokale samenleving, met veel lokale kennis. Maar zonder goede inbedding in de gemeente, zonder hulp van brandweercollega’s van omringende brandweerposten, zonder een ondersteunende organisatie in de uitvoering van de brandweertaken en zonder steun en waardering van de gemeente, ondernemers en particulieren die de vereniging een warm hart toe dragen, heeft de ‘brandweervrijwilliger’ geen bestaansrecht. Daarom wilde de vereniging tijdens hun jubileum met aantal van deze relaties in een ontspannen sfeer stil staan bij deze ‘bredere binding’.

Een grote uitdaging voor de vereniging was het zoeken naar een groot genoeg vaartuig. De helpende hand werd geboden door firma Van Schie uit Mijdrecht. Door een aaneenschakeling van diverse pontons was de basis van het schip al snel geboren. Dat resulteerde echter wel in een nog grotere uitdaging. Het besturen een dergelijk omvangrijk vaartuig is beslist geen sinecure. Xander van Dijk, Koos Swarts en Mark Gomes, allen gedreven liefhebbers van duw- en sleepboten, namen deze uitdaging graag ter hand en hebben laten zien dat niets onmogelijk is. Vervolgens was het aan de leden van de vereniging zelf om het schip aan te kleden en geschikt te maken voor de ontvangst van haar gasten. Deze prestatie was de jury van de Nacht van Neptunus niet onopgemerkt voorbij gegaan en beloonde de vereniging dan ook met de eerste prijs voor het mooist verlichte vaartuig. Een mooie bekroning op deze samenwerking en het jubileum van de vereniging.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug