Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Bedrijfspand in De Kwakel doorzocht vanwege witwasonderzoek

Datum: 11 september 2015
Bron: politie.nl

Badhoevendorp / De Kwakel - De politie heeft maandag een 41-jarige man en een 42-jarige vrouw uit Badhoevedorp aangehouden op verdenking van witwassen. Hun woning in Badhoevedorp, een bedrijfspand in De Kwakel en diverse opslag- en garageboxen in Badhoevedorp, Lijnden, Assendelft en Hoofddorp zijn doorzocht.

Onder meer een aantal auto's, een speedboot, een hoeveelheid brillen, diverse horloges, een collectie sigaren en administratie zijn inbeslaggenomen.

Op de korrel
De politie kreeg het stel bij toeval op de korrel, toen een politiemedewerker op internet een te koop aangeboden speedboot tegenkwam. Bij verder onderzoek stuitte hij op heel veel dure auto’s, boten en andere luxegoederen die zijn argwaan wekten.

Onderzoek
Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie is in juni 2015 een onderzoek gestart. Al gauw kwamen er onverklaarbare geldstromen aan het licht. Zo blijkt onder meer 600.000 euro vanuit de organisatie waar de man werkt te zijn overgeboekt naar een bedrijf van zijn partner. Ruim 1.9 miljoen is vanuit een andere (handels)onderneming naar het bedrijf van de vrouw gevloeid.

Uit onderzoek blijkt dat de vrouw geen activiteiten verricht ten behoeve van haar bedrijf. Niet gebleken is dat dit bedrijf daadwerkelijk diensten of goederen levert als tegenprestatie voor de ontvangen bedragen.

Luxe leven
Het geld dat binnenstroomt, wordt direct overgeboekt naar de privérekening van het paar en uitgegeven aan hun luxe leven: gokken, weekendjes weg, dure auto’s, speedboten, sieraden en dure brillen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht