Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

De Ronde Venen bijna nummer 1 deelnemers Burgernet

Datum: 15 september 2015
Bron: 0297.tv

In De Ronde Venen is een hoog percentage inwoners al lid van Burgernet. Zodra er een incident is helpen we de politie dus massaal met meespeuren naar bijvoorbeeld geboefte. 

De Ronde Venen staat op een tweede plaats qua percentage burgernetdeelnemers in de regio Midden-Nederland (Flevoland, Utrecht, Gooi & Vechtstreek). De gemeente Renswoude scoort net iets beter en staat dan ook op nummer 1, reden voor de gemeente om Burgernet eens extra te promoten. 

Het gaat de gemeente niet alleen om hoog te scoren, maar ook om de politie meer oren en ogen te geven op straat. Wanneer er een incident is waarbij burgernet wordt ingezet kijken er al vaak honderden mensen extra uit naar de vermiste persoon of verdachte. 

Hoe werkt Burgernet?
Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld:

  • diefstal of inbraak
  • doorrijden na een aanrijding
  • beroving
  • vermiste personen

Via de website burgernet.nl kunnen deelnemers aangeven op welke tijden zij een burgernet bericht willen ontvangen en wanneer niet.

Aanmelden
Wanneer u zich wil aanmelden voor burgenet gaat u naar de website www.burgernet.nl/aanmelden. U kunt zich ook aanmelden op uw werkadres en aangeven alleen tijdens werktijd Burgernetberichten te willen ontvangen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

via 0297TV


Terug

Family Mijdrecht