Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zaterdag 3 oktober Brandweer open dag Uithoorn

Datum: 22 september 2015
Bron: Brandweer uithoorn

Uithoorn - Zaterdag 3 oktober organiseert brandweerkazerne Uithoorn vanaf 11.00 uur de Veiligheidsdag. Tijdens deze dag geven de hulpdiensten samen diverse demonstraties. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld hun diploma ‘spuitgast’ halen en rondritjes in de brandweerauto maken.

Blusspelletjes en auto’s openknippen
Wie kennis wil maken met het werk van de brandweer, politie en ambulance moet zaterdag 3 oktober naar kazerne Uithoorn komen. Bezoekers ervaren zelf hoe het is om een ruimte gevuld met rook binnen te gaan om een slachtoffer te redden. De hulpdiensten laten aan de hand van demonstraties zien hoe ze samenwerken. Denk aan het openknippen van een voertuig om beknelde passagiers te bevrijden, een vlam in de pan of een explosie van een gasbusje, en het aanhouden van een arrestant met het biker-team van de politie. De Amstelveense Jeugdbrandweer zullen de kinderen begeleiden bij diverse blusspelletjes. Er is de mogelijkheid om een ritje te maken met een brandweerwagen. Kortom: een dag waar je kunt kijken, leren en doen!

Informatiemarkt
Verschillende verenigingen en partners presenteren zich met informatie over veiligheid. Onder meer de politie, gemeente, EHBO vereniging Uithoorn en Veilig Verkeer Nederland en VMB Securities zijn aanwezig op de Veiligheidsdag.

Word vrijwilliger
Interesse in en tijd voor een parttime baan bij de brandweer? Kazerne Uithoorn is op zoek naar vrijwilligers. Brandweerlieden van kazerne Uithoorn vertellen op deze Veiligheidsdag graag over hun ervaringen. Meer informatie is te ook vinden op vrijwilligerbijdebrandweer.nl.

Meer informatie
De veiligheidsdag op kazerne Uithoorn (Zijdelweg 1) begint om 11:00 uur en eindigt rond 16:00 uur. Meer informatie over het programma en demonstraties? Bel of mail Nico Theuns (06 - 10969744).

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht