Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hoogvliegerdag Hilversum voor zieke en gehandicapte kinderen uit de regio groot succes

Datum: 24 september 2015
Bron: Stichting Hoogvliegers

Zaterdag 26 september was de Hoogvliegersdag op vliegveld Hilversum. De dag werd mogelijk gemaakt door diverse sponsoren uit De Ronde Venen en omstreken. In totaal kwamen er 25 hoogvliegers bij.

De weergoden waren zeer gunstig gestemd, ’s morgens prachtige mistbanken op de grond die snel plaats maakten voor prachtig helder vliegweer. Bij aankomst op het parkeerterrein stond de Hoogvliegerstruck opgesteld en een aantal luxe auto’s. Ook de politie was aanwezig. De kinderen kregen na het inchecken allemaal een goodiebag met een hoogvliegers T-shirt, pet en andere leuke gadgets.

Dan was het eindelijk zover. Bij de boardingtafel verscheen nummer 1 op het bord en we gingen vliegen. Meerder vliegtuigen vlogen de hele dag af en aan. Het weer was uitstekend, de kinderen konden na het opstijgen gelijk Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, het IJsselmeer en Flevoland zien. De kinderen vlogen een speciale route, de meeste vlogen ook echt over hun eigen huis in De Ronde Venen, Woerden of Bodegraven. Ook het ambulancevliegtuig van de Stichting Hoogvliegers was aanwezig. Hij kwam speciaal uit Rotterdam naar Hilversum. Bij terugkomst kregen de kinderen een echt Hoogvliegersdiploma, zij waren voor één dag piloot.

In de hangar stond een springkussen waar alle kinderen, broertjes en zusjes heerlijk konden spelen. Op het parkeerterrein was het ook feest. De kinderen mochten meerijden met vrachtwagens, sportauto’s en een kijkje nemen in de politieauto. De kinderen mochten zelfs stiekem een rondje meerijden met toeters en bellen aan.

Iets later dan gepland, vanwege meldingen, kwam ook de traumahelikoper uit Amsterdam langs voor een demonstratie. De kinderen mochten in de helikopter zitten en kijken in de ambulanceauto van het traumateam. Deze speciale auto wordt gebruikt als het te slecht weer is om te vliegen, of als ze naar een plaats moeten waar ze niet kunnen landen.

Voor de 25 kinderen en hun families was het een onvergetelijke dag.

Cheques
Er werden op de hoogvliegersdag ook drie cheques uitgereikt aan de stichting. De eerste was een cheque van € 21.110 van Hoogvliet Supermarkten. Zij hadden in augustus speciale acties in de winkel, zoals 10 eurocent per verkocht brood naar de Hoogvliegers en per 1,5 liter fles cola 5 eurocent naar de Hoogvliegers.

Klas 2 van de Groot Goylant school uit Hilversum had een cheque van € 520,00 opgehaald met een microkredietproject. Ze moesten van geld meer geld maken en dat werd uiteindelijk € 520,00.

De derde cheque was van Floramedia, zij hebben een bedrag gedoneerd van € 2250,00. Allen bedankt!

Sponsors
Tijdens dag waren alle activiteiten gesponsord door bedrijven uit De Ronde Venen e.o., waarvoor hartelijk dank!

Lunch en dranken – Hoogvliet Supermarkten
Tafels, bankjes – Vedema Verhuur Wilnis
Vrachtwagen voor vervoer spullen – Blauw Autoverhuur, Mijdrecht
Springkussen – Randstad Partyverhuur, Ouderkerk
Afzethekken – Gemeente De Ronde Venen
Vliegdiploma's en drukwerk - Handling Company Mijdrecht
Landingen - Vliegveld Hilversum
Hangar, vliegclub - Vliegschool Hilversum

Ook is er geld nodig voor dit soort speciale dagen. De onderstaande sponsors hebben deze dag mogelijk financieel gemaakt:

Ronde Tafel 169
Rabobank Dichtbijfonds (Rijn en Veenstromen)
Stichting Ronde Venen Fonds
SC Johnson
Veenhartkerk Mijdrecht
Sanalijn Mijdrecht

Natuurlijk is een hoogvliegersdag niets zonder alle vrijwilligers! Wij danken dan ook alle vrijwilligers namens de organisatie van Hilversum.

Alle foto's
De foto’s staan in het fotoalbum, klik hier.

© Foto’s: Arthur van der Kooij 

laatst bijgewerkt op: 25 feb 2018 19:19Hollandse AVond Mijdrecht

Hoogvliegersdag Hilversum video 2015


Terug

Hollandse AVond Mijdrecht