Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

'Maximum snelheid mogelijk naar 130 op A2 tussen Utrecht en Amsterdam'

Datum: 28 oktober 2015
Bron: nu.nl

Mogelijk kan er in 2016 op de hele snelweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam 130 kilometer per uur worden gereden. Dat wil VVD-parlementariër Barbara Visser.

Vanaf 1 januari al van 19.00 uur tot 6.00 uur, in de loop van volgend jaar ook de rest van de dag. Regeringspartner PvdA steunt Visser, waardoor er een meerderheid in de Tweede Kamer achter het plan staat. Visser komt met het voorstel op de dag dat de Kamer zich over de begroting van het ministerie van Infrastructuur buigt.

"Automobilisten hebben het idee dat ze in slowmotion op een weg moeten rijden waar een Boeing zou kunnen landen", aldus Visser. Om te voorkomen dat automobilisten er nu al overal 130 gaan rijden, worden de huidige snelheidsbeperkingen bij bijvoorbeeld Vinkeveen duidelijker aangegeven. Nu is het stuk weg "goed" voor zeker 50 miljoen euro aan boetes.

Visser verwacht dat de hele operatie een paar miljoen gaat kosten, bijvoorbeeld voor geluidsschermen. "Maar zeker niet meer dan 15 miljoen". Het geld kan uit een speciaal potje komen dat is bedoeld om de bereikbaarheid in de drukste regio's te verbeteren.

Tekst: nu.nl 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34

Terug