Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Hond bijt kindje (4) in gezicht tijdens Zilveren Turfloop

Datum: 05 november 2015
Bron: 0297.nl

Mijdrecht - De hardloopwedstrijd Zilveren Turfloop die afgelopen zondag in de polder bij Mijdrecht werd gehouden, is voor Bauke, zijn vrouw en zijn kindje van vier geëindigd als een nachtmerrie. Hun zoontje werd in het gezicht gebeten door een hond. “Door razendsnel inspringen van mijn zwager is erger voorkomen en heeft de hond een aantal keer misgehapt. Helaas is mijn zoon toch nog geraakt in zijn gezicht en is er flinke snee ontstaan” vertelt Aalsmeerder Bauke tegenover 0297.nl.

Volgens de eigenaar van de hond was het beestje geschrokken nadat iemand richting het dier dook. Waarschijnlijk deed die persoon dat om het kind, dat langsrende, te beschermen van de hond. Het dier raakte daardoor in paniek, waarna het ongeluk gebeurde. 'Ik vind het even verschrikkelijk als de ouders, en wil het netjes oplossen. Ik wil dat het goed gaat met het jongetje' vertelt het baasje in reactie op dit artikel.

De hond was aangelijnd en stond samen met de eigenaren langs de kant van de weg. Het heeft op iedereen veel indruk gemaakt. “Naast het feit dat dit fysiek trauma opleverde, is het natuurlijk ook psychisch erg aangrijpend voor hem en ons. Veel omstanders hebben het ook gezien, en zijn er erg van geschrokken.“

Politie kan niks
Bauke heeft aangifte gedaan bij de politie, maar daar kreeg hij in eerste instantie te horen dat er niks aan gedaan kan worden. Agenten hebben nooit eerder meldingen over de hond ontvangen. “De politie geeft aan dat zij vaak pas ná zo'n vreselijk incident allerlei eerdere situaties gemeld krijgen van andere mensen die met dezelfde hond te maken hebben gehad, maar daar op dat moment geen melding van maken. Dan rest de politie niets anders, dan het te laten passeren.”

Doorbijten
Daarom roept de Aalsmeerder om voortaan melding te maken bij dit soort dingen. “Ik zou echter alle ‘brave’ burgers van De Ronde Venen wel willen vragen om toch ‘even door te bijten’, en altijd melding te maken bij de politie als ze zoiets meemaken. Noteer naam/adres, of signalement door. Of maak een foto.”

Inmiddels is de zaak door de politie opgepakt en is de hond door een hondengeleider van de politie beoordeeld. 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht


Terug

Family Mijdrecht