Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aankomst Sinterklaas dit weekend

Datum: 09 november 2015
Bron: 0297.nl

Nog een paar nachtjes slapen en dan is alweer de gezelligste tijd van het jaar aangebroken. Op zaterdag 14 november komt de Sint met zijn pieten aan. Omdat de Sint niet overal tegelijk kan komen vinden er ook nog intochten plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 november. In het overzicht hieronder staat de belangrijkste informatie om de intocht van de Sint niet te missen!

Het team van 0297.nl probeert alle onderstaande intochten op de gevoelige plaat vast te leggen. Lach jij ook naar de camera?

Mijdrecht -  zaterdag 14 november - vanaf 13:30 uur Op zaterdag 14 november komt Sinterklaas aan in ons land én dus ook in De Ronde Venen. Als eerste doet de Goedheiligman Mijdrecht aan. Vanaf 13.30 uur ben je hier welkom op het Raadhuisplein om te komen meezingen en de Sint welkom te heten.

Wilnis - zaterdag 14 november - 15:30 uur
In gezelschap van een heleboel Pieten komt de Sint naar Wilnis. Anders dan andere jaren komt hij nu niet per schip, maar kun je hem vinden op het podium aan het Raadhuisplein, waar het weer net zo'n gezellige boel wordt als andere jaren!

Vinkeveen - zaterdag 14 november  17:00 uur
Het is al bijna donker als de Sint in Vinkeveen aankomt bij Zeilschool Vinkeveen aan de Herenweg. Parkeren is mogelijk op het Kloosterplein of achter de Boei, maar op de fiets komen wordt aanbevolen. Nadat Sinterklaas en zijn Pieten in de haven zijn toegezongen en ontvangen zijn door de burgemeester, zal Sinterklaas bij de zeilschool de kinderen van Vinkeveen toespreken en de winnaars van de "kleurplaat" wedstrijd bekend maken.

Amstelhoek -  vrijdagavond 20 november  18:15 uur
Vanaf 18.15 uur kunnen kinderen een lampion ophalen in het Buurthuis aan de Engellaan 3a in Amstelhoek. Rond 19 uur vertrekt de stoet vanaf het Buurthuis richting de Mennonietenbuurt. Een Pietenband zorgt voor de nodige Sinterklaassfeer. Bij de aanlegsteiger van de familie Busker komt Sinterklaas aan wal. Per koets vervolgt hij zijn weg richting het Buurthuis, waar hem een warm onthaal wacht, samen met alle kinderen en de muziek. Na afloop krijgen de kinderen nog een kleine traktatie.

Baambrugge - zaterdag 21 november 12:30 uur
Om 12.30 uur meren Sinterklaas en zijn Pieten af bij de dorpsbrug. Daarna wordt hij op het dorpsplein ontvangen door de kinderen en het gemeentebestuur, dat de Sint natuurlijk ook zal toespreken. Om 12.50 uur is er een rondgang door het dorp, die eindigt met een receptie in Dorpshuis De Vijf Bogen.

Abcoude - zaterdag 21 november 14:15 uur
Ook dit jaar komt de Sint per boot aan op de Voordijk, en arriveert om 14.30 uur bij het voormalige gemeentehuis. Vanaf het balkon wordt hij toegesproken en om 15 uur volgt een rondgang door Abcoude. Die eindigt bij het Piet Mondriaan-gebouw waar om 15.30 tot ca. 16.30 een receptie wordt gehouden.

De Hoef - zaterdag 21 november 15:00 uur
De stoomboot uit Spanje meert af bij de aanlegsteiger van de Strooppot aan Kerkplein in De Hoef. Aansluitend gaat de Sint naar de Springbok waar het feestje verder wordt gevierd met alle Hoefse kinderen. Uiteraard wordt de middag muzikaal ondersteund door de Pietenband.

Uithoorn - zaterdag 14 november 10:00 uur - Klik hier voor de foto's 
Voordat de Sint aankomt in Meppel brengt hij eerst een bezoek aan alle Kinderen van Uithoorn. Naar verwachting meert hij rond 10:00 uur aan op het Marktplein. Vanuit daar zal de Sint onder muziekale begeleiding naar het winkelcenrum gaan. 

Aalsmeer - zaterdag 14 november 14:00 uur
Ook dit jaar komt de Sint weer aan op de kade van het Molenpad. Hij hoopt toegezongen te worden door alle Aalsmeerse kinderen. Nadat de Sint aan wal is zal hij in een optocht door het centrum trekken.

Kudelstaart - zaterdag 21 november 14:15 uur
De Sint komt om 14:15 uur aan bij De Loswal. Na de aankomst is er het feest in het dorpshuis

De Kwakel - zaterdag 14 november 18:00 uur
Na aankomst vertrekt de Sint vanaf de Dijklaan riching het dorpshuis. In het dorpshuis word er feest gevierd om de Sint te verwelkomen.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Via 0297.nl


Terug

Family Mijdrecht