Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Wanneer bel je 112? De politie legt het uit tijdens controles

Datum: 11 november 2015
Bron: 0297.nl

Mijdrecht - De politie in de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen voert komende week op diverse plaatsen controles uit op de grote doorgaande wegen. Daarbij wordt het publiek door middel van flyers erop geattendeerd hoe een woning te beveiligen en hoe te handelen bij een verdachte situatie.

De actie maakt onderdeel uit van allerlei activiteiten die de politie al dan niet samen met de gemeente ontplooit tegen woninginbraken ten tijde van de donkere dagen. De controles zijn gericht op inbrekers en inbrekerswerktuigen. Onverdachte personen krijgen de flyers uitgereikt met een uitleg over de actie.

1-1-2 bellen bij verdachte situaties
"Regelmatig horen we bij buurtonderzoeken na een inbraak dat omwonenden wel iets hebben gezien, maar niet de politie hebben gebeld. Een gemiste kans. De meeste mensen weten nog niet dat ze voor verdachte situaties het alarmnummer 1-1-2 mogen bellen", aldus Richard Duits, wijkagent in Maarssen en samen met collega Jochem Heijnen uit De Ronde Venen, coördinator van de actie. De politie vangt boeven bij voorkeur op heterdaad. Opsporing achteraf vergt meer tijd en moeite.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond MijdrechtTerug

Hollandse AVond Mijdrecht