Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Spuitgasten Van Walraven en Samson blussen laatste brandje voor koninklijke onderscheiding

Datum: 12 december 2015
Bron: 0297.nl

De brandweermannen Pelle van Walraven en Cock Samson keken er niet raar van op toen er een melding kwam van een buitenbrand aan de Nijverheidweg in Mijdrecht. De mannen sprongen na de melding in de auto op weg naar de brandweerkazerne. Net als altijd snel de rode auto in om de brand te bestrijden.

Eenmaal aangekomen op de Nijverheidsweg bleek er een auto in brand te staan. Niets vermoedend gingen de spuitgasten aan het werk maar opvallend genoeg deden de brandweercollega's niets. Niet omdat zij geen zinnen hadden om te werken, nee dit was de 'laatste' brandweeruitruk van Pelle en Cock. De uitruk was dan ook in scene gezet maar de mannen hebben ook voor de laatste keer hun taak als brandweerman meer dan bewezen. Onder luid applaus van vele brandweercollega's kon er worden opgeruimd en stond er de mannen nog een verrassing te wachten in de kazerne.

De verassing was niet mis. De mannen kregen een koninklijke onderscheiding uitgereikt van loco-burgemeester David Moolenburgh. Ze zijn dan ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Cock Samson (1960) is 35 jaar actief geweest bij de brandweer. Hij begon in 1980 bij de bedrijfsbrandweer van Johnson Wax en later bij het korps in Mijdrecht. Cock volgde verschillende opleidingen en was naast manschap ook chauffeur. Daarnaast trad hij op als oefenleider, een functie die hij met veel enthousiasme vervulde. Cock Samson had zichtbaar plezier als hij anderen verder kon helpen. Hij stopte veel tijd in de oefeningen en voorbereidingen van brengen.

Daarnaast is Cock Samson actief binnen de vereniging van de vrijwillige brandweer Mijdrecht. Hij is lid van het bestuur en vooral actief met ontspanningsactiviteiten, die hij tot in de puntjes begeleidt en documenteert. Tijdens de jaarvergadering wordt er dan ook altijd een prachtige film van zijn hand vertoond met een terugblik op de activiteiten van het voorbije jaar. Omdat hij dit jaar 55 is geworden, heeft Cock besloten met zijn werkzaamheden bij de brandweer te stoppen.

Ook Pelle van Walraven (1973) heeft een indrukwekkende staat van dienst bij de brandweer. Hij volgde een reeks van opleidingen - van brandwacht tot brandmeester, duikploegleider en brandweerduiker – en vervulde een groot aantal functies, waaronder duikmeester en plaatsvervangend commandant van de post Mijdrecht. Hij heeft in diverse commissies gezeten en daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de brandweer in het algemeen en het korps Mijdrecht in het bijzonder.

Niet alleen korpszaken hielden Pelle van Walraven bezig. Hij heeft veel oog voor het menselijke aspect en zorgen voor binding in het korps is hem op het lijf geschreven. Als voorzitter van de brandweervereniging heeft hij hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Van Walraven was veel beschikbaar voor de brandweer, ook op de daguren. Dat zijn uren waarop de bezetting op een brandweerkorps met vrijwilligers krapper is. Zijn functie als directeur (CEO) van het familiebedrijf Van Walraven vragen dusdanig veel tijd dat een combinatie niet meer realistisch en uitvoerbaar is. Hij heeft daarom besloten met de brandweer te stoppen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hollandse AVond Mijdrecht
Terug

Hollandse AVond Mijdrecht