Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Foto's online: 8400,- euro opgehaald tijdens de SantaRun

Datum: 20 december 2015
Bron: 0297.nl

Ook de tweede editie van de Mijdrechtse Rotary SantaRun was een groot succes, met een netto opbrengst voor de goede doelen van € 8.400,-

Honderden deelnemers, als kerstmannen verkleed, liepen het 3,5 km lange parcours door Mijdrecht. Burgemeester Divendal loste het startschot. De Mijdrechtse brandweer had langs de route een tiental vuurkorven geplaatst en dweilorkest Dorst zorgde voor swingende muziek langs het parcours. Na afloop werd er nog even een feestje gevierd met muziek van DJ BOES.

De opbrengst is bestemd voor de Aalsmeerse- & Mijdrechtse Moederverwendag en Stichting Hulphond Nederland. Bijna honderd moeders van kinderen met een fysieke of verstandelijke beperking of chronische ziekte uit regio Aalsmeer, Mijdrecht en Uithoorn worden al jaren op een zaterdag niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk in het zonnetje gezet. De Moederverwendagen worden georganiseerd door Rotaryclub AMU en Rotaryclub Mijdrecht. Al vroeg in de ochtend worden de moeders opgehaald door hun persoonlijke chauffeurs. Op een centrale locatie worden de moeders gastvrij onthaald, waarna een programma volgt met veel ’doe-dingen’. Na zo’n dag worden de moeders voldaan weer thuisgebracht. Deze dag geeft weer gelegenheid om elkaar te ontmoeten, gesprekken aan te gaan, ervaringen uit te wisselen, elkaar raad te geven en nieuwe contacten te leggen. Hulphond Nederland is hét expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg. De stichting leert honden 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma’s zoals veteranen als ook kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, een geestelijke beperking of het syndroom van down. De stichting plaatste in 2012 als eerste in Nederland een PTSS-hulphond bij een veteraan met een Post Traumatisch Stress Stoornis. In 2012 en 2013 zijn met Therapie-hulphonden ruim 400 jongeren met succes geholpen door Hulphond kindertherapeuten.

De Mijdrechtse Rotary SantaRun werd mede mogelijk gemaakt door VIP-sponsor MICA IT en Zilver-sponsoren Walraven, Rabobank en Stieva. Brons-sponsoren en ‘vrienden van Santa’ waren dit jaar Bébouw Midreth, Bouwbedrijf Gebr. van Scheppingen, Fronik BV, Hogendoorn Profile Tyrecenter, Schadenet Kranenburg, Architekten-en ingenieursbureau H.W. van der Laan BV, Shopping Mijdrecht, Van Bergen Sports International, GT Bunck, Auto Berkelaar, P.A. van Rooyen TOP Movers, Loonbedrijf W.P. de Jong B.V, Vida makelaars, G. Raggers & Zn. BV, Brouwer Transport en Logistiek, G. Brouwer & Zn, Hazet Drukkerij, Primex, Tuincentrum De Huifkar, Ronde Venen Fonds, Jazz- & Showballet Nicole, Van Zijtveld Installatiespecialisten, bioTRADING Benelux BV, DJ BOES, Univé en Rendez-Vous.

Klik hier voor de foto's op Facebook of hier om ze te bekijken in ons online album.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht

via 0297.nl
Terug

Hema Mijdrecht

Family Mijdrecht