Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Zwerm zwanen veroorzaakt aanrijding A2 bij Abcoude - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zwerm zwanen veroorzaakt aanrijding A2 bij Abcoude

Datum: 10 december 2012
Bron: Politie

Abcoude - Een zwerm zwanen veroorzaakte op zaterdag 8 december een aanrijding op de Rijksweg A2. En automobilist raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

Rond 15.20 uur reed een 26-jarige automobiliste uit Amsterdam over de A2 in de richting van Utrecht. Zij zag dat ter hoogte van Abcoude een zwerm van ongeveer twintig zwanen van links (uit richting Loenen aan de Vecht) aan kwam vliegen en dat de zwanen hun landing inzetten. Enkele daarvan landden op de A2, waardoor meerdere automobilisten vol in de remmen moesten. Ook de Amsterdamse remde hard en week uit van rijstrook zes naar rijstrook vijf. Een achter haar over de vijfde rijstrook rijdende auto, raakte een zwaan en botste vervolgens tegen de achterzijde van de auto van de Amsterdamse.

Doorgereden
De Amsterdamse ging naar de vluchtstrook en stopte enkele honderden meters verderop bij de oprit van de A2. De andere betrokkene bij de aanrijding bleek te zijn doorgereden. De veroorzaker van het ongeval, een jonge zwaan, lag dood op de vijfde rijstrook.

Harde knal
Omdat de auto van de Amsterdamse enigszins verkeersgevaarlijk stond voor verkeer dat de oprit van de A2 opkwam, stopte een 24-jarige automobilist uit Leerdam een stuk achter de Amsterdamse op de invoegstrook. Hij zette een gevarendriehoek zo'n vijftig meter achter zijn auto om zo het achteropkomend verkeer te waarschuwen. Toen hij vervolgens naar de Amsterdamse toeliep en haar aansprak, hoorden beiden een harde knal.

Naar het ziekenhuis
Een automobilist uit Utrecht (leeftijd onbekend) was de oprit opgereden en had de gevarendriehoek en de auto kennelijk niet opgemerkt. Daardoor botste hij vol op de achterkant van de auto van de Leerdammer. De Utrechter klaagde over pijn in zijn nek en is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De twee auto's moesten worden weggesleept. De Amsterdamse kon wel haar weg vervolgen. De zwaan werd door personeel van Rijkswaterstaat geborgen.

Verzoek: alsnog melden
Aan de automobilist die na de aanrijding met de Amsterdamse is doorgereden wordt verzocht zich alsnog bij de politie te melden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht