Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

College Ronde Venen in beroep tegen verhoging van maximumsnelheid op A2

Datum: 05 december 2012
Bron: Gemeente De Ronde Venen

Het college van B en W gaat beroep aantekenen tegen het besluit dat minister Schultz van Haegen vorige week heeft genomen om met ingang van 1 december 2012 de maximumsnelheid op de A2 te verhogen van 100 naar 130 km/u. De maximumsnelheid geldt voor het traject tussen Vinkeveen en Maarssen en alleen tussen 19.00 en 6.00 uur. De Ronde Venen is tegen verhoging van de maximumsnelheid omdat niet uit te sluiten is dat agrarische bedrijven in hun ontwikkeling worden belemmerd.

In oktober heeft de gemeente De Ronde Venen al bezwaar aangetekend tegen het ontwerp-verkeersbesluit van de minister om de maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen te verhogen. Volgens de gemeente zijn in het ontwerp-besluit de economische belangen van snelheidsverhoging enerzijds en agrarische en ruimtelijke ontwikkelingen anderzijds onvoldoende afgewogen. Ook vindt het college het niet juist dat er geen overleg heeft plaatsgevonden tussen ministerie en gemeente over de snelheidsverhoging. Bij de procedure om de A2 van drie naar vijf rijstroken te verbreden is dat een aantal jaren geleden wel gebeurd. Het resultaat was een zorgvuldig besluit met daarin extra aanvullende maatregelen om overlast tegen te gaan.

Vorige week werd bekend dat de minister een ‘definitief' besluit heeft genomen over de verhoging van de maximumsnelheid op de A2 tussen Vinkeveen en Maarssen. Vanaf 1 december mag tussen 19.00 en 6.00 uur maximaal 130 km/u worden gereden. Het college heeft dinsdag 4 december besloten tegen dit besluit beroep aan te gaan tekenen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht