Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

VRU brandweer traint vrijwilligers om rookmelders op te hangen

Datum: 16 november 2012
Bron: VRU

In het kader van de landelijke Brandpreventieweken is in de maand oktober in de hele provincie Utrecht aandacht gevraagd voor brandpreventieactiviteiten. De Brandwondenstichting heeft vrijwilligers geworven die bij mensen die dat zelf niet kunnen, rookmelders op willen hangen. Deze mensen worden vooraf getraind door een VRU preventiemedewerker in VRU brandweerkazernes.

Gezamenlijke actie
In oktober werden Nederlanders geconfronteerd met de vraag ‘Wat doe JIJ bij brand?'. Deze gezamenlijke campagne van de Brandweer en de Nederlandse Brandwonden Stichting moet mensen aan het denken zetten, maar vooral aansporen tot actie. Zo werden mensen aangespoord zich op te geven als vrijwilliger om rookmelders op te hangen bij mensen die dat zelf niet kunnen. Deze mensen worden deze en volgende week getraind middels het principe ‘train-the-trainer'. Dit betekent dat een VRU preventiemedewerker vrijwilligers gaat trainen in het ophangen van rookmelders. Dit gebeurt in de brandweerkazerne in Maarssen en Woerden. Zo worden vrijwilligers en minder zelfredzamen gekoppeld en wordt Nederland weer wat brandveiliger. U kunt zich nog opgeven als vrijwilliger van het Rookmelderteam via www.rookmelderteam.brandwonden.nl.

Veiligheidsregio Utrecht
De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Family Mijdrecht

Terug

Family Mijdrecht