Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

100 km/ u te snel over N201 bij Aalsmeer

Datum: 23 oktober 2012
Bron: Politie

Aalsmeer - De verkeerspolitie heeft vrijdagavond 19 oktober tussen 19.20 en 23.50 uur een snelheidscontrole gehouden op de N201, ter hoogte van Rozenburg.

De politie controleerde de weggebruikers van beide rijrichtingen op snelheid. De N201 is een van die wegen waar de politie regelmatig op snelheid controleert, omdat hier ernstige ongevallen gebeuren met als oorzaak te hoge snelheid. Op de N201 geldt een maximum snelheid van 80 km/uur. Ongeveer 1 op de 6 gecontroleerde bestuurders reed vrijdagavond veel te snel: op het wegvlak in de rijrichting naar de A4 werden 391 hardrijders bekeurd en in de tegenovergestelde richting werden 609 hardrijders bekeurd: in totaal 1.000 snelheidsovertreders. Alle overtreders kunnen hun boete binnenkort op de deurmat verwachten. Hoogst gemeten snelheid was hier 181 km/uur: levensgevaarlijk.

De politie controleert op die wegen waar door hardrijders ernstige verkeersongevallen worden veroorzaakt.

*** 20 oktober ***

Aalsmeer - De verkeerspolitie heeft op zaterdagmiddag en aan het begin van de avond een laserguncontrole gehouden, om extreme hardrijders op deze ongevalsweg uit het verkeer te halen.

Hierbij werden tussen 14:30 en 18:30 uur vele honderden weggebruikers gecontroleerd op onveilig rijgedrag. Het verkeer dat vanuit Hoofddorp in de richting van Aalsmeer ging, werd ter hoogte van Rozenburg op snelheid gemeten met een lasergun van de politie. Hierbij werden in totaal 30 weggebruikers aan de kant gezet, die extreem hoge snelheden reden: de echte hardrijders dus. Deze hardrijders kregen hun proces-verbaal direct mee. Drie automobilisten die 137, 143 en 146 km/uur hadden gereden op de N201, raakten direct hun rijbewijs kwijt. Op de N201 geldt een maximum snelheid van 80 km/uur.

Rond 21:25 uur trok een motorrijder direct de aandacht van de verkeerpolitie, vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag. De motorrijder, een 23-jarige man uit Aalsmeer, maakte o.a. een wheely over een afstand van ongeveer 75 meter, bij een snelheid van bijna 100 km/uur reed. Dit ging ongecontroleerd en de man bleek zijn eigen motor niet onder controle te hebben. Door zijn gevaarlijke en ongecontroleerde rijgedrag, te hoge snelheid en het feit dat hij gevaar en hinder had veroorzaakt voor het overig verkeer werd hij door een motorrijder van politie direct aan de kant gezet. Zijn rijbewijs werd ingevorderd in verband met overtreding van art. 5 van de Wegenverkeerswet (Art. 5: Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd).

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug